Δημοσιεύτηκε: 08 Ιουν 2009, 20:59
από simosx
Για το δικαίωμα ψήφου, ανάλογα αν γίνεται η ψηφοφορία σε λίστα, φόρουμ ή IRC, προτείνω τις παρακάτω απαιτήσεις.
Είναι σημαντικό να καταλήξουμε σε μια (κατά προτίμηση μία μόνο) απαίτηση για κάθε μέσο, για να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό.

1. Λίστα
Το μέλος πρέπει να είναι εγγεγραμένο στη λίστα ubuntu-gr για να μπορεί να ψηφίσει (πρέπει να το γράψουμε, διότι είδαμε ότι μπορεί κάποιος εξωτερικός να στείλει γράμματα στη λίστα δίχως να είναι μέλος).
Τα άτομα που ψηφίζουν θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για συζήτηση μέσω της λίστας αν απαιτηθεί. Δηλαδή, ο στόχος είναι τα άτομα που ψηφίζουν να είναι σε θέση να ανταποκριθούν μέσα στη λίστα όταν ερωτηθούν σε κάτι. Δε μπορώ να φανταστώ ικανοποιητικό τρόπο που να ελέγχουμε αν ένα μέλος είναι ενεργό ή όχι.

2. Φόρουμ
Πρέπει να είναι κάποιος μέλος του φόρουμ και να έχει κάνει τουλάχιστον είκοσι δημοσιεύσεις.
Τεχνικά, νομίζω ότι είναι απλό να προστεθεί έλεγχος για κάτι τέτοιο, οπότε είναι εφικτό. Έχουν να προσθέσουν κάτι οι διαχειριστές;
Δε θα ήθελα να βάλουμε όριο να είναι κάποιος μέλος για ένα μήνα πριν μπορεί να ψηφίσει.
Αν κάποιος προσπαθεί να στείλει μηνύματα spam για να φθάσει στα 20, τότε είναι συντονιστικό έργο να σβηστούν τα μηνύματα αυτά.

3. IRC
Το μέλος πρέπει να κάνει όντως register το nick.
Για να δούμε ως τρίτοι αν κάποιος έχει όντως κάνει register το nick, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τεχνικές
όπως http://freenode.net/faq.shtml#spoofing

Προσωπικά θα προτιμούσα τα μέλη στο IRC να έχουν βάλει και το λεγόμενο hostname cloak, δηλαδή να εμφανίζονται τουλάχιστον ως 'unaffiliated', που σημαίνει ότι είναι αρκετά σοβαροί και πρόθυμοι να μπουν στη διαδικασία τούτη. Για hostname cloak,
http://freenode.net/faq.shtml#cloaks

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ύστερα από συζήτηση στο IRC, είναι εφικτό να διαπιστώσουμε αν κάποιος έχει κάνει register το ψευδόνυμο δίχως να μπούμε στη διαδικασία του cloak. Αν και το cloak είναι καλή ιδέα, ίσως είναι περισσότερη δουλειά που κάποιοι μπορεί να μη θέλουν να κάνουν.
Τώρα, από τα 24 άτομα στο κανάλι, τα έξι έχουν cloak.