Δημοσιεύτηκε: 10 Ιουν 2009, 06:26
από ilpara
atermon έγραψε:Συμφωνώ με την πρόταση αλλά θέτω προς συζήτηση την ταυτοπροσωπία της ομάδας διαχειριστών και συντονιστών (με ονοματεπώνυμο -ως συνθήκη ευθύνης). Σε περίπτωση αδιαφορίας/απόρριψης της θέσης μου ψηφίζω αποχή.

Για να μην κατηγορηθώ για αδιαφορία, στην αρχική δημοσίευση του παρόντος ζητάω να διαβάσετε την δημόσια συζήτηση περί κανόνων λειτουργίας-οργάνωσης ομάδας συντονιστών-διαχειριστών, στην 1η(!) σελίδα της οποίας έχω διατυπώσει την άποψη μου περί του ονοματεπώνυμου (viewtopic.php?f=2&t=5376#p51819) την οποία και παραθέτω:
ilpara έγραψε:Επώνυμος στην κοινότητα δεν είσαι με όνομα & επίθετο (παρότι τα δικά μου είναι γνωστά, βλ. ubuntistas) αλλά με nickname. Άλλωστε δεν μπορούμε ούτε να υποχρεώσουμε τον κόσμο να δώσει ονοματεπώνυμο, ούτε μπορούμε να ελέγξουμε ότι είναι σωστό, ...ούτε το θέλουμε. Συνεπώς, στην διαδικτυακή κοινωνία της κοινότητας η ευθύνη βαρύνει το nickname (γιατί αυτό είναι πραγματικό σου όνομα εκεί) και όχι το ονοματεπώνυμο της ταυτότητας σου. Τώρα αν ρωτάς για παράδειγμα πως θα σε συλλάβει η αστυνομία αν ξέρει μόνο το nickname θα απαντούσα ότι ...ναι έχεις δίκιο, από την άλλη τι σοβαρή παρανομία μπορείς να κάνεις σε μια κοινότητα σαν την δική μας? Αν όμως εννοείς ότι η ευθύνη έχει αντίκτυπο στην κοινωνική σου υπόσταση, θα απαντήσω ότι η κοινωνική σου υπόσταση συνδέεται με το nickname σου και άρα βαρύνεται με ότι λες και πράττεις. Αν θέλετε να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα, ας ανοιχτεί άλλο νήμα, όχι εδώ παρακαλώ.