Δημοσιεύτηκε: 15 Ιουν 2009, 14:37
από pkst
bullgr έγραψε:Διάβασα με ενδιαφέρον τη συζήτηση... Θα ήθελα να ανοίγαμε ένα νέο θέμα που να περιείχε τη συζήτηση στο irc και να μπορούσαμε να σχολιάζουμε...
Είδα ότι πολλοί αποπήρατε τον greatst... Αρκετοί δεν κατάλαβαν αυτά που πρότεινε και τη χρησιμότητά τους...

Επίσης είδα μερικές "κακίες" (στο θέμα του τίτλου "Επίτιμο μέλος"):

pkst: οι τίτλοι ειναι αχρηστοι

Τι κάνει έναν τίτλο άχρηστο; Πως διαχωρίζεται ο χρήσιμος τίτλος από τον άχρηστο; Ποιος είναι χρήσιμος τίτλος και ποιος άχρηστος κατά τη γνώμη σου; Θα ήθελα να μου το εξηγήσεις αυτό...

Κι άλλη "κακία" (στο θέμα πρόσβασης read/write του "Επίτιμου μέλους" στο moderators topic):

pkst: etsi kai alliws den prokeitai na asxolh8ei kaneis mazi tous

Αυτό πάλι τι σημαίνει; Ότι είτε θα γράφουμε είτε θα κλάνουμε στο moderators topic δεν θα μας δίνετε σημασία; Και αν είναι έτσι, ποιος ο λόγος να έχουμε πρόσβαση; Για να διαβάζουμε αυτά που γράφετε χωρίς να μπορούμε να συμμετάσχουμε στη συζήτηση; Τι νόημα έχει τότε; Γιατί ψήφισες τότε υπέρ;

Και για να πω και εγώ μια κακία (γιατί τελευταία ήμουν πολύ καλό παιδί), ο "Τουρίστας Διαχειριστής" είναι πιο χρήσιμος τίτλος;

LOL... Έλεος ρε Σταύρο..(αφού κατά βάθος δεν διαφωνούμε), την τρίχα την κάνεις τριχιά.. Απομονώνοντας κομμάτια έξω από το περιεχόμενο τους οδηγείσαι σε λάθος συμπεράσματα. (εκτός και αν αυτός είναι ο στόχος σου)
Για να γίνω κατανοητός για μια ακόμη φορά :
1) To φόρουμ ΔΕΝ είναι η κοινότητα, αλλά ένας δημόσιος χώρος της , όπου είτε είσαι admin ,είτε mod , ή "τουρίστας" είτε απλό μέλος είναι το ίδιο (Εξ ου και το "οι τίτλοι είναι άχρηστοι") Απλά οι admin/ mod πάιζουν το ρόλο της καθαρίστριας, για να παραμένει ο χώρος εύχρηστος. Όποιος αναζητά τίλους εξουσίας μέσα από εικονικούς κόσμους για να τονίζει τον εγωισμό του, είναι σε λάθος κοινότητα.
2) Αυτό που προσπαθούμε να προλάβουμε σαν κοινότητα είναι η εσωστρέφεια (δηλ μια ατέρμονη συζήτηση περί διαδικασιών πάνω σε διαδικασίες, και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις). Θέση μου είναι ότι τέτοιες απόπειρες εσωστρέφειας θα πρέπει να αγνοούνται και να απομονώνονται (Εξ ου και το "etsi kai alliws den prokeitai na asxolh8ei kaneis mazi tous" που δεν απευθυνόταν σε εσένα ή κάποιον άλλο, αλλά σε τέτοιου είδους συμπεριφορές)
3) Ο καθένας κρίνεται από την ιστορία και την προσφορά του στην κοινότητα. Σου υπενθυμίζω για άλλη μια φορά, ότι οποιεσδήποτε προσωπικές παρανοήσεις και παρεξηγήσεις λύνονται πολύ πιο εύκολα με pm , irc , κτλ , παρά με γενικόλογους δημόσιους μονολόγους.