Δημοσιεύτηκε: 16 Ιουν 2009, 09:17
από ilpara
Spoiler: show
Τα παρακάτω ατυχή αλλά πραγματικά γεγονότα τα δημοσιοποίησε παραπάνω ο linuxman, όχι εγώ :(
επανειλημμένα προσπαθήσαμε να τα ξεχάσουμε και να πάμε μπροστά και αυτό πρέπει και ζητάω να γίνει :!:

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2009 και ώρα 22:41 στην κλειστή ενότητα του φόρουμ η οποία είναι ορατή μόνο από την ομάδα διαχείρισης-συντονισμού του φόρουμ της Ελληνικής Κοινότητας του Ubuntu ο linuxman προέβη στην ανακοίνωση που ακολουθεί σε παράθεση. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί από τον administrator bullgr η ανακοίνωση ότι ορίζει τον linuxman administrator του φόρουμ, ο οποίος μέχρι τότε ήταν moderator. Δεδομένου ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στην ομάδα διαχείρισης-συντονισμού αλλά απλώς ανακοινώθηκε, υπήρξε αντίδραση όχι προς το πρόσωπο του linuxman αλλά προς την αντιδημοκρατική διαδικασία που αντιβαίνει τις αρχές λειτουργίας της κοινότητας. Μετά την αντίδραση ο bullgr ζήτησε να γίνει απλό μέλος και ο linuxman το έπραξε και προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση προς τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας συντονισμού, δηλαδή προς τους ftso, simosx, nikosal, ilpara, sudobash, logari81, puppet master, όπου δεν συμπεριλαμβάνεται ο The_Mentor ο οποίος εικάζουμε ότι ήταν γνώστης του γεγονότος:
linuxman έγραψε:
Εκ πρώτης ευχαριστώ τον Σταύρο Τεμερτζίδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.
Από την πολύχρονη εμπειρία μου ως διαχειριστής forums και χρηστών, πιστεύω πως θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων σας.

1η Απόφασή μου σαν Administrator είναι ο ορισμός του The_Mentor ως Υπερ-Συντονιστή (Super Moderator) για να με βοηθήσει στα καθήκοντά μου. Η εμπειρία του απο την διαχείριση / συντονισμό forums και χρηστών για πολλά χρόνια, αποτελεί απόδειξη ικανότητας.
Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ο ολοένα αυξανόμενος όγκος του φόρουμ τόσο απο πλευράς χρηστών όσο και απο πλευράς ποιοτικών πόστς αλλά και θεμάτων διαχείρισης.
Και όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα φόρουμ, ο administrator δεν επιτρέπεται να επιλύει προβλήματα εσωτερικής φύσεως εφόσον αυτό πρέπει να γίνεται από των Υπερ-Συντονιστή του.

Ο Υπερ Συντονιστής τίθεται σαν επικεφαλής τις Ομάδας Συντονιστών, αναφέρεται μόνο σε εμένα, και δρα με την πλήρη υποστήριξή μου στην λύση και διαχείριση των εσωτερικών θεμάτων πάσης φύσεως.
Στο επίπεδο της διαχείρισης του forum και των λειτουργικών αναγκών θα περνούν όλα απο τα χέρια μου - μετά απο απόφαση βέβαια που θα λαμβάνεται απο όλους μας. Επίσης θα είμαι και ο τελικός ρυθμιστής σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει και δεν μπορεί να διευθετηθεί μεταξύ των συντονιστών ή του Υπερ-Συντονιστή.

Παρακαλώ όλους σας να σεβαστείτε την Ιεραρχία του forum και ευελπιστώ στην συνεργασία σας.

Οι αποφάσεις μου ως Administrator θα λαμβάνονται πάντα με γνώμονα το καλό του forum και της κοινότητας.

Σας ευχαριστώ.

Όσοι (10-15 σταθερά μέλη της κοινότητας) λάβαμε γνώση της ανακοίνωσης ξεκαθαρίσαμε ότι δεν ανεχόμαστε ούτε πραξικοπήματα ούτε «στρατιωτικό νόμο», ζητήσαμε να παραδοθεί η διαχείριση σε δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη άμεσα, και δηλώσαμε δημόσια στο IRC:
έγραψε:Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις στην κοινότητα πρέπει να λαμβάνονται δημοκρατικά, δηλαδή από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων-ενδιαφερόμενων, καθώς και ότι οι ρόλοι του administrator ή του moderator είναι για να υποβοηθούν την λειτουργία της κοινότητας και όχι για να ασκούν εξουσία υποκαθιστώντας την κοινότητα στην λήψη αποφάσεων. Ως εκ' τούτου θεωρούμε ότι τα γεγονότα που αναφέρονται παραπάνω αντιβαίνουν τις αρχές λειτουργίας της κοινότητας και προτείνουμε να τεθεί το θέμα σε δημόσια ανοιχτή συζήτηση και να οριστεί με δημοκρατική διαδικασία νέα ομάδα διαχείρισης και νέα ομάδα συντονισμού.
Η αρχική πρόταση είναι:
Administrators: pkst , sudobash , medigeek (=savvas)
Moderators: ftso, logari81, nikosal, linuxman, The_Mentor, ilpara
Παρακαλούμε προτείνετε ελεύθερα νέα μέλη, είτε άλλους διαχειριστές, είτε άλλους συντονιστές.
Εν συνεχεία προβήκαμε στην πρόταση για ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ που αφορά το ξεκαθάρισμα ότι ο ρόλος του διαχειριστή και του συντονιστή είναι "χαμαλίκι" και όχι "εξουσία" καθώς και την διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινότητας.

Έχοντας πλέον παραδώσει την διαχείριση, την επόμενη ημέρα ο linuxman προέβη στο ακόλουθο μήνυμα αποχώρησης:
linuxman έγραψε:Λοιπόν , σαν Διαχειριστής (προσωρινός ) πήρα μία απόφαση και έκανα τον sudobash + pkst Διαχειριστές είναι πλέων στην ομάδα Διαχείρισης .
Περιμένω να μου απαντήσουν ότι μπορούνε να μπούνε στο Administration Panel και τα βλέπουν όλα οκ , και μετά θα βγάλω και τον εαυτό μου από την ομάδα .

Μιας και έχουμε Δημοκρατία , και αποφάσεις για σοβαρά θέματα πρέπει να της παίρνουμε όλοι μαζί άλλα καθένας έχει δικαίωμα να πάρει κάποιες αποφάσεις για το μπορεί και τι θέλει να κάνει και εγώ θα αποχωρίσω εντελώς από την ομάδα
Διαχειριστές + Συντονιστές και θα είμαι απλό μέλος , και έτσι θα κοιμάμαι ποιο ήσυχα και σαν αρνάκι χωρίς να βλέπω φρικιαστικά όνειρα .

Μην με παρεξηγήσετε , δεν θέλω να μπλέκω στην εντάσεις γιατί πως και τι θα γίνει , έτσι εγώ προσωπικά θα είμαι ποιο ήρεμος και ψυχικά , και θα είμαι απλό μέλος χωρίς υποχρεώσεις και αρμοδιότητες , έτσι καλύτερα είναι για μένα .

Δεν θα καταλάβετε πότε ότι και είναι προσωπική γνώμη μου ότι για να λειτουργεί κάτι κάποιος πρέπει να πάρει βάρος των αποφάσεων ( κακών και όχι ) επάνω του και αποφάσεων για σοβαρά πράγματα μιας και θέση του είναι αυτή πάνω στην οποία βασίζονται πολλά άτομα .Όταν την απόφαση θα την παίρνουν πολλοί και μετά θα αποδεχτεί ότι είναι λάθος τότε όλοι θα την παίζουν τρελήτσα και θα κάνουν τον κινέζω .
Σε μία χώρα που κάποιοι παίρνουν αποφάσεις για το τι θα γίνει και πως είναι και αυτοί που μετά θα την πληρώσουν εάν αποφάσεις του ήτανε λάθος .

Και θα κλείσω με τα λόγια του Ισοκράτη :
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας , διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την Αυθάδεια ως Δικαίωμα , την Παρανομία ως Ελευθερία , την Αναίδεια του λόγου ως Ισότητα και την Αναρχία ως Ευδαιμονία .

Υ.Γ. Ευχαριστώ όλους για συνεργασία για λίγο καιρό που ήμουνα Συντονιστής .

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κοινότητας που γνωρίζαμε τα ανωτέρω γεγονότα κρίναμε ότι ο linuxman έκανε ένα τεράστιο λάθος να προσπαθήσει αντιδημοκρατικά να επιβάλλει την αρχή τους ενός σε μια δημοκρατική κοινότητα. Συλλογιστήκαμε όμως ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη και δεδομένης της τεράστιας προσφοράς του linuxman στην κοινότητα κρίναμε ότι το σωστό ήταν να μην τον εκθέσουμε περαιτέρω δημοσιοποιώντας στο ευρύ κοινό αυτή την μαύρη σελίδα για το ελεύθερο λογισμικό και αποφασίσαμε να τον προστατέψουμε. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθήσαμε να προχωρήσουμε μπροστά, να ξεχάσουμε τα γεγονότα, και του αποδώσαμε τον τίτλο του επίτιμου μέλους. Ακόμα και όταν ο linuxman ζήτησε τα ρέστα για να προστατέψει την τιμή του (θράσος ή αγνωμοσύνη άραγε(;) ...δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί εκ μέρους του και της προσπάθειας όλων μας να τον προστατέψουμε), προσωπικά προτίμησα από το να τον εκθέσω να εκτεθώ εγώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη για λάθος που όπως πλέον (μετά τα πραγματικά γεγονότα) αντιλαμβάνεστε δεν ήταν λάθος:
ilpara έγραψε:Είναι λάθος μου που εξέφρασα δημόσια υπόθεση, διότι σε αντίθεση με τα γεγονότα τα οποία ελέγχονται αντικειμενικά ως προς το αν πραγματικά συνέβησαν δια μαρτύρων και αποδείξεων, οι υποθέσεις μπορούν να ελεγχθούν μόνο ως προς την λογική ορθότητα τους και συνεπώς υποκειμενικά. Το λάθος μου ήταν διπλό αφού η παράθεση της συγκεκριμένης υπόθεσης εκ' μέρους μου θίγει δύο ανθρώπους (linuxman & mentor) επί προσωπικού, και αυτό σε μια περίπτωση όπου, αφενός, το διακύβευμα (βλ. τίτλος επί τιμής) δεν είναι κρίσιμο για την λειτουργία της κοινότητας, και κατά την οποία περίπτωση, αφετέρου, δεν έχω πρόθεση (δεν θα ήταν προς όφελος της κοινότητας και διακεκριμένων μελών της να αναγκαστώ να το πράξω) να παραθέσω δημοσίως στοιχεία που ενδεχομένως να μετέτρεπαν την υπόθεση σε ήδη γεγονός. Είναι προφανές ότι εκφράστηκα επιπόλαια, δεν θα ήθελα να συνεχιστεί η συζήτηση και επαναλαμβάνω ότι ήταν διπλό λάθος μου.

Καταλήγω λέγοντας ότι μια συγνώμη απέναντι στην κοινότητα την οφείλει όποιος προσπάθησε να καταλύσει την δημοκρατική της λειτουργία, και έως εδώ δεν είδα καμία παραδοχή λάθους από όποιον πραγματικά έσφαλε :(

ftso έγραψε:@linuxman, η πλειοψηφία που ψήφισε υπέρ στο να γίνεις επίτιμο μέλος το έκανε εν γνώση του κειμένου και των καταστάσεων. :)

ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Υ.Γ. Πότε δεν είχα λειτουργήσει με την προσωπική προβολή άλλα πάντα με γνώμονα το καλό του φόρουμ και βοήθεια που μπορώ να προσφέρω στους νέους χρήστες .

Νομίζω πως όλοι το πιστεύουν αυτό για εσένα. Εξάλλου φαίνεται κιόλας... :)
Συνέχισε έτσι και προσπάθησε να κρατάς την ουσία για τον λόγο που είμαστε όλοι εδώ σε αυτό το φόρουμ και όχι αυτά που μας κολλάνε στα ίδια και μας κάνουν να κοιτούμε το δέντρο χάνοντας το δάσος...

+1