Δημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2009, 06:08
από Epirotes
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:1η Απόφασή μου σαν Administrator είναι ο ορισμός του The_Mentor ως Υπερ-Συντονιστή (Super Moderator) για να με βοηθήσει στα καθήκοντά μου. Η εμπειρία του απο την διαχείριση / συντονισμό forums και χρηστών για πολλά χρόνια, αποτελεί απόδειξη ικανότητας.

Νομίζω πως εδώ δεν κατάλαβες ποια είναι τα καθήκοντα ενός διαχειριστή, ειδικά ενός κοινοτικού φόρουμ.
foul

Που το είδες το φάουλ; :? Να μας το έκανες και πιο λιανά για να καταλάβουμε κι εμείς οι υπόλοιποι; :? Αν υπάρχει φάουλ είναι του bullgr που δεν τον ενημέρωσε κατά την παράδοση ποιά είναι τα καθήκοντα και τα δικαιώματά του. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ορθώς σκεπτόμενος ο linuxman είπε να ορίσει υπερ-συνοντιστή τον The_Mentor και τζινίσατε οι υπόλοιποι είτε επειδή το έκανε πραξικοπηματικά είτε επειδή δεν γουστάρετε τον The_Mentor. Κάποιος μίλησε για άξιος αλλά δεν ήρθε η ώρα για το χρίσμα ακόμα. Όντως πολύ κόζα νόστρα σενάριο και δεν γουστάρω καθόλου, αλλά δεν μου πέφτει και λόγος.
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ο ολοένα αυξανόμενος όγκος του φόρουμ τόσο απο πλευράς χρηστών όσο και απο πλευράς ποιοτικών πόστς αλλά και θεμάτων διαχείρισης.

Άρα το φόρουμ απαιτεί περισσότερους συντονιστές και διαχειριστές και όχι έναν Υπερ-συντονιστή...
offside

Που το είδες το offside; :? Εκτός κι αν δεν αντιλαμβάνεσε το ρόλο και την χρησιμότητα του υπερ-συντονιστή, οπότε πάω πάσο.
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Και όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα φόρουμ, ο administrator δεν επιτρέπεται να επιλύει προβλήματα εσωτερικής φύσεως εφόσον αυτό πρέπει να γίνεται από των Υπερ-Συντονιστή του.

Στο ubuntu-gr είμαστε , όχι στο ubuntuforums.
Δεν αναγκάζει κανείς κανέναν να επιλύσει μόνος του προβλήματα εσωτερικής φύσεως.
Αυτά λύνονται με την συμβολή όλων δημοκρατικά.
offside

Εδώ το λάθος είναι του όντως το linuxman, αλλά και πάλι offside δεν υπάρχει. Δεν είναι ότι δεν επιτρέπεται ο διαχειριστής να συντονίζει κιόλας στο φόρουμ, είναι ότι συνήθως στα μεγάλα φόρουμ έχει άλλες και πιο χρήσιμες δουλειές να κάνει και γι' αυτό ορίζει έναν υπερ-συντονιστή, καθήκον του οποίου είναι να συντονίζει την ομάδα συντονιστών και απετελεί ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ αυτής και του διαχειριστή. Είναι και πράγματα που δεν λύνονται δημοκρατικά σ' ένα φόρουμ, π.χ. περίπτωση τρολλ. Δεν θα περιμένεις ως συντονιστής να συζητήσετε πρώτα την περίπτωσή του στο φόρουμ των συντονιστών, θα προβείς άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες. Θα μου πεις τραβηγμένο παράδειγμα, γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι σπάνιο να εμφανιστεί τρολλ εδώ. Τουλάχιστον δεν είδα μέχρι τώρα κανένα.
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Ο Υπερ Συντονιστής τίθεται σαν επικεφαλής τις Ομάδας Συντονιστών, αναφέρεται μόνο σε εμένα, και δρα με την πλήρη υποστήριξή μου στην λύση και διαχείριση των εσωτερικών θεμάτων πάσης φύσεως.
Στο επίπεδο της διαχείρισης του forum και των λειτουργικών αναγκών θα περνούν όλα απο τα χέρια μου - μετά απο απόφαση βέβαια που θα λαμβάνεται απο όλους μας. Επίσης θα είμαι και ο τελικός ρυθμιστής σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει και δεν μπορεί να διευθετηθεί μεταξύ των συντονιστών ή του Υπερ-Συντονιστή.

Παρακαλώ όλους σας να σεβαστείτε την Ιεραρχία του forum και ευελπιστώ στην συνεργασία σας.

Οι αποφάσεις μου ως Administrator θα λαμβάνονται πάντα με γνώμονα το καλό του forum και της κοινότητας.

:shock:
Επ ωμου -αρμ!! Παρουσιαστε - αρμ!!! Πραμ παραμ πραμ παραμ...
Penalty

Καλά πλάκα με κάνεις; :? Αλλά όπως γράφω και πιο πάνω δεν έχεις αντιληφθεί τι εστί υπερ-συντονιστής. Αν εσύ τον αντιλαμβάνεσε σαν δικτάτορα ή μάλλον το δεξί χέρι το δικτάτορα είσαι βαθιά νυχτωμένος και συνιστώ να πας να ρωτήσεις σ' άλλα φόρουμ που έχουν υπερ-συντονιστή, ποιός ο ρόλος του και πως λειτουργεί μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια.
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Σας ευχαριστώ.

Διατάξτε! :roll:[/spoiler]

ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Και τώρα εάν κοινότητα του φόρουμ και τα μέλη τις θα κρίνουν ότι έπραξα λάθος και δεν αξίζω να είμαι σαν Επίτιμο μέλος τις ,να βγει βαθμός που μου δόθηκε.

@linuxman, η πλειοψηφία που ψήφισε υπέρ στο να γίνεις επίτιμο μέλος το έκανε εν γνώση του κειμένου και των καταστάσεων. :)

linuxman, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ως τίτλος είναι κάπως οξύμορον (νομίζω;), δηλ. το μέλος είναι μέλος. Επίτιμος μπορεί να είναι ένα μέλος που κατείχε κάποιο αξίωμα σ' αυτήν την κοινότητα -στην περίπτωσή σου, επίτιμος συντονιστής και στην περίπτωση του bullgr επίτιμος διαχειριστής.
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Υ.Γ. Πότε δεν είχα λειτουργήσει με την προσωπική προβολή άλλα πάντα με γνώμονα το καλό του φόρουμ και βοήθεια που μπορώ να προσφέρω στους νέους χρήστες .

Νομίζω πως όλοι το πιστεύουν αυτό για εσένα. Εξάλλου φαίνεται κιόλας... :)
Συνέχισε έτσι και προσπάθησε να κρατάς την ουσία για τον λόγο που είμαστε όλοι εδώ σε αυτό το φόρουμ και όχι αυτά που μας κολλάνε στα ίδια και μας κάνουν να κοιτούμε το δέντρο χάνοντας το δάσος...

Εμένα πάλι αυτό μου ακούγεται άκρως υποκριτικό, δηλ. αφού εν ολίγοις κατηγόρησες τον linuxman για αντιδημοκρατική συμπεριφορά στο τέλος γλείφεις κιόλας. Εντάξει, αυτό σε συμφέρει, αυτό κάνεις, δηλ. ό,τι έγινε έγινε και περασμένα ξεχασμένα και προχωράμε επί της ουσίας παρακάτω. Και η πρόταση για κλείδωμα του παρόντος δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Μου θυμίζει το "τι θα πει ο κόσμος" που ακούω μια ζωή από την οικογένειά μου. Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν σας και πιστέψτε με οι εκτίμησή μου για τους δύο επίτιμους δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την όλη συζήτηση.

@ linuxman: Μια χαρά είναι το "λέγειν" σου και προσωπικά λυπάμαι που δεν είσαι πλέον συντονιστής.

@bullgr: Σωστό σε βρίσκω σε γενικές γραμμές. Γούσταρα πολύ το προηγούμενο αβατάρ σου μήπως να το άλλαζες πάλι; :?