Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2009, 21:46
ftso έγραψε:To getdeb πακετάρει νεες εκδόσεις. Δεν περιγράφει απλά εφαρμογές.
Δεν ειναι αναγκη να τις πακεταρουμε, αρκει να υπαρχει καποιο link, η απλως μια σημειωση οτι υπαρχει στο synaptic.
medigeek έγραψε:α. Ναι, αν έχεις όρεξη φτιάξε λογαριασμο στο http://www.ubuntu-gr.org και ζήτησε από τον ktogias είτε από τον alefteris (θα τους βρεις στο IRC συνήθως) να σου δώσουν πρόσβαση να προσθέσεις κι άλλα προγράμματα.
ok.
medigeek έγραψε:β. Παρά να φτιάξουμε ξεχωριστό χώρο, κι αφού η μετάφραση είναι το πρόβλημα, γιατί δεν ζητάς από το getdeb.net να μας παρέχουν τα αρχεία για να τα μεταφράσουμε και να έχουμε ελληνικό getdeb.net.
Μπορω να τα ζητησω, αν και δεν πιστευω οτι ειναι πρακτικο.Καθε φορα που κανουν ανανεωση θα πρεπει να μας στελνουν τα αρχεια

Απο την αλλη, δεν εννοουσα να φτιαξουμε ενα μεταφρασμενο getdeb, απλως να υπαρχει μια βιβλιοθηκη με τις πιο αξιολογες εφαρμογες για ubuntu, ισως με καποιες οδηγιες και σχολια.
medigeek έγραψε:Ήδη υπάρχει ο "πλανήτης ellak": http://planet.ellak.gr
Προσωπικα δεν το ηξερα το site, πιθανον να μην το ξερουν και αλλοι... γιατι να μην γινει κατι αναλογο εδω? Για μενα, φανταζομαι και για αλλους, μου ειναι πιο ευκολο να μπαινω σε μια ιστοσελιδα, την οποια θα εχω στο home button πχ του firefox και να βρισκω με μια κινηση ολες τις πληροφοριες παρα να αναγκαζομαι να βλεπω το ενα site για το forum του, το αλλο για τα rss feeds του, το αλλο για νεες εφαρμογες κτλ...
Την προταση σχετικα με το να γινει το ubuntu-gr, portal, καθως και η βιβλιοθηκη με τις εφαρμογες εχουν ως στοχο, να μπορει ο αδαης στο χωρο του linux, μεσα απο ενα site, να βρει αυτα που ψαχνει αμεσα χωρις κοπο. Και εγω οταν πρωτοεβαλα το ubuntu και βρηκα το forum, στην αρχη ημουν σαν χαμενος, ιδιως στο θεμα των εφαρμογων. Πρεπει να κατσεις και να ψαχνεις με τις ωρες στο internet για να βρεις ποια εφαρμογη ειναι καλυτερη απο την αλλη... και τα γνωστα. Ισως πολλοι νεοι χρηστες δεν εχουν αυτην την "ορεξη" και γιαυτο απογοητευονται και ξαναγυρνουν στα windows.