Δημοσιεύτηκε: 10 Αύγ 2009, 04:58
από iraklisvel
Λοιπόν απο την πλευρά μου έχω τα εξής.

Όποτε ασχολήθηκα με Linux γενικά ασχέτως διανομής, είχα προβλήματα. Και ο καιρός δεν ήταν κατάλληλος για τέτοια.

Το να κάτσεις να διαβάσεις για μπορέσεις να λύσεις ένα (που και που) αστείο πρόβλημα είναι χρονοβόρο και όπως πολλοί εδώ, θέλω να κάνω τη δουλειά μου με τον υπολογιστή και δεν έχω χρόνο.
Προβλήματα σε bootloaders, απίστευτα κολλήματα με κάρτες γραφικών που έχουν τρελές δυνατότητες αλλά για κάποιο λόγο δεν δείχνουν ούτε το desktop, παλιότερα αδυναμία να συνδεθεί το ρημάδι το μοντεμ στο ιντερνετ (ήταν μαυρη λίστα), και άλλα, με κάνουν ακόμα να χρησιμοποιώ windows.

Δε λέω, πάντα συνεχίζω και δοκιμάζω διανομές και έχω περάσει απο πολλές. Αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να πειράξω μια επιλογή με ένα κλικ και να μην διαλύσω τα νεύρα μου λέγοντας "γιατί" όταν για παράδειγμα μάυρισε η οθόνη με κόλλημα xserver και άντε να το φτιάξω. Για κάποιους θα φανεί εύκολο, αλλά δεν είναι έτσι για όλους. Και ειλικρινά κάποιες φορές ΔΕΝ είμαι διατεθιμένος να κάτσω να ψάχνω στο ιντερνετ πηγές μονο και μονο για να δω την επιφανεια εργασίας. Γυρίζω πάντα στα windows που μπορεί να μην είναι Linux, αλλά έστω μια δουλίτσα θα την κάνεις.

Αυτά. Απλά τα λέω μαζεμένα γιατί κι εγώ χρόνια κυνηγάω να κάνω μια .. αθόρυβη μετάβαση αλλά ποτέ δεν έφυγα χωρίς να χάσω και πολύτιμο χρόνο και με νεύρα...ΚΑι δυστυχώς ένας λόγος είναι και το KDE στο Ubuntu, που κατα τα άλλα συνέχεια το .. γυροφέρνω και το παλεύω.

Συνεχίζω ακάθεκτος να το ψάχνω αλλά πραγματικά κάποια πράγματα τα ΘΕΣ να είναι Plug n play. Δεν θα με πείραζε να έχει λιγότερο ζουμί ο desktop manager αρκεί να λειτουργεί και να μην τρελαίνομαι κάθε φορά που βλέπω μαύρη-άσπρη οθόνη μετά το Login και να περιμένει δουλειά...