Δημοσιεύτηκε: 22 Νοέμ 2009, 14:31
από mangelasakis
παιδιά η αποψή μου ότι το wine η κάποια άλλη παρόμοια εφαρμογή είναι χρήσιμη, στηρίζεται στο γεγονός ότι ο λόγος που η πλειοψηφία χρησιμοποιεί windows είναι ότι είναι πιο εύχρηστα και αυτά αλλά και οι εφαρμογές τους χωρίς σοβαρά προβλήματα και χωρίς γραμμή εντολών που να κάνει πιο δύσκολη την εκμάθιση λειτουργίας του λειτουργικού. Αυτό βέβαια διορθώνεται και με την παραγωγή των αντίστοιχων εφαρμογών σε διανομές που να υποστηρίζονται απο linux. Αλλά η φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού εναντιώνεται με όλους αυτούς τους μεγάλους κολοσους που σκέφτονται μόνο την τσέπη τους έτσι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει. Οπότε αν το linux γινόταν λιγο πιο εύχρηστα και υποστήριζαν περισσότερο γραφικό περιβάλλον όπως τα windows και αν μπορούσαμε να τρέξουμε χωρίς κανένα πρόβλημα εφαρογές των windows τότε πολύ απλά δεν θα χρειαζόμασταν τα windows. Είναι πολύ απλό και πιστεύω κατανοητό.

το linux μου θυμίζουν λίγο κάποιες πολύ παλιές εκδόσεις των windows που είχαν το MS-DOS για γραμμή εντολών η ακόμη παλιότερα υπολογιστές χωρίς mouse με το περίφημο PW σαν word editor με ασπρόμαυρες οθώνες να παίζουμε prince (δεν ξέρω πόσοι από εσάς το ξέρετε και το θυμάστε). Κάποια πράγματα των linux ,χωρίς να τα κατακρίνω και γνωρίζοντας πόσο σημαντικά είναι για την λειτουργία του pc, με πάνε πολύ πίσω.
Μερικοί έχουν εντελώς αντίθετη γνώμη υποστηρίζοντας ότι αν εξελίχθουν το linux και γίνουν πιο απλά και πιο εύχρηστα και φιλικά προς τον χρήστη με περισσότερες αυτοματοποιημένες λειτουργίες και χωρίς την αναγκαιότητα της κονσόλας (που εγώ θεωρώ την υπαρξή της αναγκαία αλλά και ένα μεγάλο ατού εναντίον των windows) πιστεύουν ότι τότε το linux θα γίνουν όμοια με τo λειτουργικό που τόσο καιρό απαξιούν και κατακρίνουν. Δηλαδή τα windows. Καλή η κονσόλα και χρήσιμη αλλά για έναν έμπειρο χρήστη και όχι για ένα παιδάκι 10 χρονών ή μία γιαγιούλα των 60... Ωστόσο δεν επιβαρύνει κανέναν η συνυπαρξή της για όλους εκείνους που θέλουν να εργάζονται χρησιμοποιώντας μόνο την κονσόλα και κατεπέκταση μόνο το πληκτρολόγιο.

Καλό θα ήταν επίσης να υπήρχε και ένας γενικός οδηγός χρήσης των linux (λογικά θα υπάρχει) που να σε βοηθάει αναπάσα στιγμή με όποιο πρόβλημα και αν υπάρχει και να σε ενημερώνει για όλες τις λειτουργίες των linux. Κάτι σαν αυτό που έχουν τα windows που εμφανίζεται μία λάμπα η ένα σκυλάκι από το πουθενά και σε ρωτάει σε ένα συνεφάκι αν χρειάζεσαι βοήθεια. Είναι λίγο ξεπερασμένο πλέον αλλά πιστεύω θα βοηθούσε πολύ κάποιον εντελώς αρχάριο και θα έκανε πιο εύκολη την εκμάθηση των linux αλλά και την μετάβαση από τα windows. :wave: