Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2010, 19:47
ph03nix έγραψε:Γεια χαρά.Θέλω να γράψω αρχικά ένα πρόγραμμα σε C που να διαβάζει αρχεία κειμένου.Αφού δώσω πρώτα από το τερματικό εγώ το directory κ το όνομα του αρχείου.Έψαξα στο διαδίκτυο κ βρήκα πως η συνάρτηση που πρέπει να χρησιμοποιήσω είναι η fopen() όμως δεν μπορώ να βρω καλές πληροφορίες στο πως να την συντάξω.έστω ότι έχω το kalimera.txt στο /home/user/ πως θα έπρεπε να συντάξω την συνάρτηση? :S
Off topic:
επίσης μία ακόμα ερώτηση: τα srt files αντιμετωπίζονται σαν txt files από την C?
Πρέπει να αναφέρει τις λεπτομέρειες το βιβλίο της σχολής σου, στο κεφάλαιο Εισόδου/Εξόδου (Input/Output). Αναφέρεις ότι γνωρίζεις καλά αγγλικά, οπότε έχεις τη δυνατότητα και για πρόσβαση και σε ακόμα περισσότερα βιβλία.
Τα αρχεία .srt περιέχουν κείμενο οπότε τα διαβάζεις ως αρχεία κειμένου. Υπάρχει το ζήτημα ότι πολλά αρχεία .srt έχουν κωδικοποίηση μη-Unicode· ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις, μπορεί να χρειαστεί να κάνει μετατροπή/διόρθωση κωδικοποίησης. Κάτι που λείπει είναι ένας αλγόριθμος για τον αυτόματο εντοπισμό της κωδικοποίησης ενός αρχείου κειμένου.
Ωστόσο, το βασικό σου μέλημα είναι να μάθεις ο ίδιος το πως χρησιμοποιείς τη C με αρχεία. Πίεσε τον εαυτό σου για να το μάθεις μόνος σου, με τα βιβλία που έχεις ήδη. Αν το καταφέρεις αυτό, θα υπάρχει πιθανότητα να προσφέρεις κάτι πίσω στην κοινότητα.