Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2011, 01:12
BEGINER001 έγραψε:Θελω απλα να κατεβασω μια γλωσσα και να αρχισω να ασχολουμε με προγραμματισμο. Διαβασα αρκετα εδω μέσα και απο οτι καταλαβα οι περισσότεροι συνιστούν python. Ειμαι μεταξυ pyhton kai C++.
Τα ερωτήματα μου ειναι:
1) Υπαρχει στο ubuntu κατι σαν editor οπου μπορεις να γραψεις τον κωδικα σου και εν συνεχεια να τον τρεξεις για τεστ; η πρεπει να το κανεις αυτο με το σημειωματαριο και εν συνεχεια με το τερματικό;
2) Ειναι η python μια γλωσσα που αξιζει να μαθει κανεις; αν μαθω python ειμαι περιορισμενος μονο στο linux η μπορω να μεταφρασω τα προγραμματα σε .exe για τα windows.
3) Ποια προγραμματα και εφαρμογες πρεπει να κατεβασω για να ξεκινησω σε python;
Ξεκινα με C την γλωσσα του πυρηνα του Γιουνιξ και του Λινουξ. Θα καταλαβεις πολλα για το λειτουργικο σου συστημα μετα απο την εκμαθηση της C
ειναι μια καλη αρχη για να βγεις μπροστα οταν μετα θα προχωρησεις σε αλλες γλωσσες. Η C ειναι η γλωσσα των συστηματων παιζει παντου στον προγραμματισμο των συστηματων ( CRC , TCP-UDP sockets , πυρηνας λειτουργικων κ.ο.κ) μετα την assembly ενα επιπεδο παραπανω.... Μεσω της C θα μαθεις για τους δεικτες ενα απο τα σημαντικοτερα και πιο χρησιμα εργαλεια του προγραμματισμου... διαχειριση μνημης μεσω ειδικων συναρτησεων κτλπ. , συναρτησεις χειρισμου των αρχειων κτλπ. Αρκετες εντολες και στο shell scripting αλλα και στην tcl μοιαζουν με την δομηση της C δικια μου γνωμη ειναι να ξεκινησεις απο αυτην λοιπον. Τωρα για τους μεταγλωτιστες ειναι πολυ απλο ανοιξε απλα το τερματικο και δωσε την παρακατω εντολη
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install geany
για να εγκαταστησεις τον μεταγλωτιστη
και με ενα πατημα μετα
- Κώδικας: Επιλογή όλων
geany
σου τον βγαζει. Οποιοδηποτε αρχειο πηγαιου κωδικα σε C που εχεις δημιουργησει αποθηκευσε το
με την καταληξη .c και τελος αν θες να εισαι και τακτοποιημενος φτιαξε εναν καινουργιο καταλογο μεσα στον οποιο
θα χεις ολα αυτα τα προγραμματα ξεχωριστα για την ευκολοτερη και γρηγοροτερη ευρεση τους.
Καλη τυχη.... και ας ελπισουμε να μας ερθεις ;D