Δημοσιεύτηκε: 11 Φεβ 2011, 13:58
από BEGINER001
Οσον αφορα το τι θελω να κανω και την ηλικια μου σας πληροφορώ οτι ειμαι παλια "καραβανα' θα σας πω μονο οτι εχω προγραμματισει σε fortran αλλα και σε turbo pascal τότε που υπηρχε ακομα το DOS , εκτοτε οι εξελιξεις στην πληροφορική και η ελλειψη χρόνου με εφτασαν να ειμαι πιο αρχαριος και απο αρχαριους. Γνωρίζω πολυ καλα τι ειναι αλγοριθμος, πως δομειται μια γλωσσα και χειριζομαι πολυ καλα τα μαθηματικα.
Οι στοχοι μου να μαθω μια γλωσσα σημερα εχει να κανει με την ενασχοληση με το linux του οποίου εγινα φανατικος υποστηρικτης και χρηστης. Δεν εχω στόχους να προγραμματίσω σε επαγγελματικο επιπεδο, αλλωστε δεν υπαρχει ο χρονος για ατελειωτες ωρες δοκιμων που απαιτουνται αλλα με την ερασιτεχνική ενασχόληση να αποκτησω γνωσεις οι οποίες θα με βοηθήσουν να κατανοήσω καλυτερα τοσο την εξελιξη της τεχνολογίας οσο και το ελευθερο λογισμικό. Μιλαμε για εντελως ερασιτεχνική ενασχόληση οταν υπαρχει ελευθερος χρονος.

Κατεληξα στην python καθόσον εχω κατεβασει τα μαθηματα που υπαρχουν, μελετωντας ομως τα μαθήματα δεν βρηκα μεσα τα βασικα, δηλαδη τις βασικές εντολές για να ξεκινησει ενας αρχαριος οπως ειναι input, print, px ποια ειναι η εντολη για καθαρισμο οθόνης γ αυτο ρωτάω αν υπαρχει κατι σε μορφή pdf να κατεβασω που να περιεχει τις βασικες εντολές. εχω βρει καποιες ιστοσελίδες αλλα απαιτουν συνδεση. Επισης το help() απο το τερματικο δεν βοηθαει και τόσο.