Δημοσιεύτηκε: 28 Απρ 2011, 01:47
Καλησπερα και απο εμενα παιδια...... θελω και εγω να δω λιγο την διαδικασια της εκσφαλματωσης για λογους εκμαθησης κυριως.... θα πρεπει αρχικα να βαλω στο προγραμμα μου σκοπιμα ορισμενα λογικα λαθη????
Αρχικα εδωσα αυτο για να μεταγλωττισω το symbol.c αλλα εβαλα και την παραμετρο -g για τις πληροφοριες του debugging οπως ειπαμε και πιο πανω... βεβαια μετα οταν ειμαι σε κατασταση εντολων μεσα στον gdb μου βγαζει τα εξης
μπορει κανεις να βοηθησει να μου πει τι συμβαινει?? δοκιμασα να μην δωσω και το -o μπροστα αλλα δεν μου μεταγλωττιζεται
επισης λενε οτι η διαδικασια αυτη του debugging ισως και να μην χρειαζεται απο την στιγμη που υπαρχει στο eclipse μεσα ετοιμο εργαλειο που κανει αυτη τη δουλεια... αληθευει αυτο????
- Κώδικας: Επιλογή όλων
kostas@kostas-SSL:~/PROGRAMS$ gcc -g symbol.c -o symbol
kostas@kostas-SSL:~/PROGRAMS$ ls
Αρχικα εδωσα αυτο για να μεταγλωττισω το symbol.c αλλα εβαλα και την παραμετρο -g για τις πληροφοριες του debugging οπως ειπαμε και πιο πανω... βεβαια μετα οταν ειμαι σε κατασταση εντολων μεσα στον gdb μου βγαζει τα εξης
kostas@kostas-SSL:~/PROGRAMS$ gdb symbol.c
GNU gdb (GDB) 7.2-ubuntu
Copyright (C) 2010 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/GPL.html>
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law. Type "show copying"
and "show warranty" for details.
This GDB was configured as "x86_64-linux-gnu".
For bug reporting instructions, please see:
<http://www.gnu.org/software/gdb/bugs/>...
"/home/kostas/PROGRAMS/symbol.c": not in executable format: File format not recognized
(gdb) run
Starting program:
No executable file specified.
Use the "file" or "exec-file" command.
(gdb) run symbol.c
Starting program: symbol.c
No executable file specified.
Use the "file" or "exec-file" command.
(gdb) step symbol.c
The program is not being run.
(gdb)
μπορει κανεις να βοηθησει να μου πει τι συμβαινει?? δοκιμασα να μην δωσω και το -o μπροστα αλλα δεν μου μεταγλωττιζεται
kostas@kostas-SSL:~/PROGRAMS$ rm symbol
kostas@kostas-SSL:~/PROGRAMS$ gcc -g symbol.c symbol
gcc: symbol: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος
επισης λενε οτι η διαδικασια αυτη του debugging ισως και να μην χρειαζεται απο την στιγμη που υπαρχει στο eclipse μεσα ετοιμο εργαλειο που κανει αυτη τη δουλεια... αληθευει αυτο????