Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2011, 15:56
Τώρα φτιάχνω ιστοσελίδες και web like εφαρμογές, αλλά έχω ασχοληθεί, σχεδόν, με τα πάντα στους υπολογιστές.
Εχω δουλέψει ως τεχνικός hardware,network administrator, για E.R.P. προγράμματα.
Για πάρα πολλά.
Μου έχουν ζητηθεί τα πάντα. Πράγματα που τα ήξερα, πράγματα που δεν τα ήξερα και πράγματα που δεν ήξερα καν οτι υπάρχουν.
Εγώ ήμουν τυχερός γιατί όταν ξεκίνησα υπήρχε άνθηση στο χώρο και όλοι έψαχναν για προσωπικό.
Ετσι ήταν πιο εύκολο να βρεις δουλειά, κάποιος θα σε προτιμούσε αφού υπήρχε δουλειά για όλους
Αργότερα άρχισα να εξαργυρώνω το οτι είχα δουλέψει σε μεγάλες εταιρείες του χώρου.
Γενικώς το βιογραφικό μου "μέτραγε".
Οπως σου έγραψα και πριν, τα πράγματα στους υπολογιστές είναι ρευστά.
Για να σου δώσω να καταλάβεις, πριν μερικά χρόνια το SEO για τις ιστοσελίδες ήταν "άγνωστο πεδίο" για τον περισσότερο κόσμο και τώρα τείνει να εξελιχτεί σε ξεχωριστό επάγγελμα.
Επίσης όταν ξεκίνησα οι 9 στις 10 εταιρείες δούλευαν με Windows.
Τώρα που για πολλούς και διάφορους λόγους το Ανοιχτό Λογισμικό έχει μπει πιο γερά στο παιχνίδι έχουν διαφοροποιηθεί τα πράγματα. Αν έλεγες πριν μερικά χρόνια οτι ξέρεις Linux Adeministration ή Python θα σε κοίταγαν σαν τον Σπόκ.
Τώρα όλο και πληθαίνουν οι αγγελίες γι αυτά τα δύο.
Δεν μπορείς να ξέρεις τι σε περιμένει και τι χρειάζεσαι σ' αυτόν τον χώρο.
Το μόνο στο οποίο μπορείς να βασιστείς είναι στην ταύλα σου γι αυτό που κάνεις, στην εργατικότητά σου, στην ακεραιότητα σου και στην όρεξη που έχεις για να κάνεις κάτι.
Το επάγγελμα που κάνω τώρα (web developer) το ξεκίνησα σαν χόμπι όταν ήμουν τεχνικός.
Οπως και το Linux.
Εχω ρίξει άπειρα ξενύχτια και έχω φάει αμέτρητα μπινελίκια από την γυναίκα μου σκυμένος πάνω από την οθόνη και ένα βιβλίο ή το google.
Κι όμως ήρθε κι έδεσε και τα συνδύασα και τα δύο γιατί πάνω απ όλα γούσταρα αυτό που έκανα.
Το γούσταρα πάρα πολύ, ίδια όπως όταν έπαιζα μπάλα πιτσιρικάς ή μουσική σαν έφηβος.
Μην νομίζεις οτι για μένα (και τον οποιονδήποτε εμένα) τα πράγματα ήταν εύκολα.
Και πολύ περισσότερο οτι είναι εύκολα τώρα...
Τα χρόνια είναι δύσκολα αλλά δεν πρόκειται να πεθάνουμε κι όλας.
Εξάλλου για τον πλειοψηφία των ανθρώπων ποτέ δεν ήταν εύκολα.
Λίγο πάνω λίγο κάτω, δεν βαριέσαι.
Κάνε αυτό που γουστάρεις και θα βρεθεί η άκρη.
Εχω δουλέψει ως τεχνικός hardware,network administrator, για E.R.P. προγράμματα.
Για πάρα πολλά.
Μου έχουν ζητηθεί τα πάντα. Πράγματα που τα ήξερα, πράγματα που δεν τα ήξερα και πράγματα που δεν ήξερα καν οτι υπάρχουν.
Εγώ ήμουν τυχερός γιατί όταν ξεκίνησα υπήρχε άνθηση στο χώρο και όλοι έψαχναν για προσωπικό.
Ετσι ήταν πιο εύκολο να βρεις δουλειά, κάποιος θα σε προτιμούσε αφού υπήρχε δουλειά για όλους
Αργότερα άρχισα να εξαργυρώνω το οτι είχα δουλέψει σε μεγάλες εταιρείες του χώρου.
Γενικώς το βιογραφικό μου "μέτραγε".
Οπως σου έγραψα και πριν, τα πράγματα στους υπολογιστές είναι ρευστά.
Για να σου δώσω να καταλάβεις, πριν μερικά χρόνια το SEO για τις ιστοσελίδες ήταν "άγνωστο πεδίο" για τον περισσότερο κόσμο και τώρα τείνει να εξελιχτεί σε ξεχωριστό επάγγελμα.
Επίσης όταν ξεκίνησα οι 9 στις 10 εταιρείες δούλευαν με Windows.
Τώρα που για πολλούς και διάφορους λόγους το Ανοιχτό Λογισμικό έχει μπει πιο γερά στο παιχνίδι έχουν διαφοροποιηθεί τα πράγματα. Αν έλεγες πριν μερικά χρόνια οτι ξέρεις Linux Adeministration ή Python θα σε κοίταγαν σαν τον Σπόκ.
Τώρα όλο και πληθαίνουν οι αγγελίες γι αυτά τα δύο.
Δεν μπορείς να ξέρεις τι σε περιμένει και τι χρειάζεσαι σ' αυτόν τον χώρο.
Το μόνο στο οποίο μπορείς να βασιστείς είναι στην ταύλα σου γι αυτό που κάνεις, στην εργατικότητά σου, στην ακεραιότητα σου και στην όρεξη που έχεις για να κάνεις κάτι.
Το επάγγελμα που κάνω τώρα (web developer) το ξεκίνησα σαν χόμπι όταν ήμουν τεχνικός.
Οπως και το Linux.
Εχω ρίξει άπειρα ξενύχτια και έχω φάει αμέτρητα μπινελίκια από την γυναίκα μου σκυμένος πάνω από την οθόνη και ένα βιβλίο ή το google.
Κι όμως ήρθε κι έδεσε και τα συνδύασα και τα δύο γιατί πάνω απ όλα γούσταρα αυτό που έκανα.
Το γούσταρα πάρα πολύ, ίδια όπως όταν έπαιζα μπάλα πιτσιρικάς ή μουσική σαν έφηβος.
Μην νομίζεις οτι για μένα (και τον οποιονδήποτε εμένα) τα πράγματα ήταν εύκολα.
Και πολύ περισσότερο οτι είναι εύκολα τώρα...
Τα χρόνια είναι δύσκολα αλλά δεν πρόκειται να πεθάνουμε κι όλας.
Εξάλλου για τον πλειοψηφία των ανθρώπων ποτέ δεν ήταν εύκολα.
Λίγο πάνω λίγο κάτω, δεν βαριέσαι.
Κάνε αυτό που γουστάρεις και θα βρεθεί η άκρη.