Δημοσιεύτηκε: 10 Οκτ 2011, 16:49
από ilipier
Στην ελλαδα του 2011 που ολους που εχουν μια διαφορετικοτητα τους πετανε στην ακρη πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει η λυση και στην open source κοινοτητα εδω γιατι σιγουρα ειναι ευαισθητοποιημενη μιας και δεν μιλαμε για οικονομικα συμφεροντα εδω μεσα .Απλα τωρα τελευταια ξαναμπηκα στον χωρο του linux μετα απο χρονια (12 13 περιπου) και πιστευω οτι μπορει το καθε σπιτι απο αυτους ανθρωπους χωρις να τους κατατρωνε την ψυχη και την τσεπη να μπορει να γινει κατι με το ελευθερο λογισμικο.
το προγραμμα που εχω βαλει την περιγραφη ποιο κατω ειναι ενα απλο και απο τα ποιο συχρονα εργαλεια για την καθημερινοτητα τους .
Σας δινω ενα απλο παραδειγμα οταν καποιος ειναι αναπηρος ας πουμε μπορει να εχει ελεγχο υπολογιστη με τα ματια η εστω με καποιο trackball η δεν ξερω και εγω πως αλλιως αναλογα την περιπτωση.
Σκεφτητε ενα παιδι με καποιο προβλημα απο εγκεφαλικη παραλυση αυτισμο down η ακομα και κινητικο προβλημα τι μπορει να του προσφερθει με ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ και οχι με windows mac και λογισμικα πανακριβα που δεν τα αντεχει κανεις γονιος ειδικα οπως γιναμε.
οποιος θελει μπορω να του εξηγησω και απο κοντα (αθηνα) περι τινος προκειται , απλα το ελευθερο λογισμικο ξεκινησε καποτε ωστε να ειναι προσιτο απο ολους και φυσικα δεν λεω αυτος που θα δουλεψει δεν πρεπει να πληρωθει αλλα δεν νομιζω οτι ολοι ζουν για να γινουν bill gates στο οικονομικο κομματι (που δυστυχως και αυτος το εχει δηλωσει οτι ειναι αυτιστικος)αλλα μεγαλωσε σε μια κοινωνια που τα 190 $ ειναι λιγα σε σχεση με το μισθο τους και φυσικα δεν ειναι μονο το prologue που χρειαζονται αλλα πολλα ... παρα πολλα.
Προσωπικα εχω παρει ενα καλο tablet PC και ετοιμαζομαι να του περασω οτι βρω απο linux εφαρμογες ετσι ωστε να μπορω να πω σε αυτους τους ανθρωπους τι μπορουν να κανουν για να μπορουν βοηθησουν τους εαυτους τους αλλα και τα παιδια τους.
Συγνωμη εαν σας κουρασα με την πολυλογια μου αλλα οποιος ειναι μεσα στον χορο τα βλεπει αλλιως.
(Δεν ειμαι αυτιστικος η κατι αλλο ετσι για την ιστορια απλα γονιος παιδιου με αυτισμο που παει πολυ καλα τωρα ποια )

PROLOGUE 2 GO
Με τιμή στις ΗΠΑ $ 189 / Ευρώ 139,99 / GBP 109,99 / AUD 239,99 (οπου η ακριβής τιμή μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα), Proloquo2Go είναι μια ιδανική λύση για όσους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις δαπάνες χιλιάδες δολάρια σε μια συσκευή AAC και ακόμα θέλει μια λύση ότι όσον αφορά την καθαρή δύναμη της επικοινωνίας και εύκολη χρήση των αντιπάλων λύσεις τιμολογούνται συνήθως πάνω από 10 φορές σε υψηλά επίπεδα. Είναι επίσης ιδανικό για εφήβους και νέους ενήλικες που θέλουν μια συσκευή ως δροσερό, όπως το iPhone ή το iPod touch. Για να μην αναφέρουμε, αυτό μια πολύ καλή λύση για παιδιά και ενήλικες με αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down, αναπτυξιακές διαταραχές, ή απραξία. Proloquo2Go μπορεί να εξυπηρετήσει, επίσης, τους ενήλικες με επίκτητες αναπηρίες, όπως η ALS, εγκεφαλικό επεισόδιο ή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Μπορεί να είναι μια χρήσιμη λύση στο νοσοκομείο και την αποκατάσταση των ρυθμίσεων.

τα text to speech προγραμματα δεν κανουν κατι , ουσιαστικα εχεις ομαδες δραστηριοτητων ημερας και μεσα στην καθε ομαδα υπαρχουν καρτουλες.
οταν πατησεις την καρτα που θελεις πηγαινει στην πανω σειρα και τοτε εχεις σχηματισει την προταση σου .
οταν πατησεις στην ακρη τοτε μιλαει και σου λεει τις λεξεις με την σειρα πχ (θελω ενα παγωτο) που το θελω ειναι στην ομαδα με τα δικα μου το ενα με τα αριθμητικα και το παγωτο στην ομαδα φαγητα και μετα γλυκα , στην συνεχεια πατας στην ακρη της σειρας γιατι αυτες οι καρτες εχουν παει στο πανω μερος της οθονης αφου τις εχεις βαλει με την σειρα και το computeraki touchpad κινητο τηλεφωνο η οτι αλλο στις λεει με την σειρα (και τις διαβαζει επισης το ατομο που τις χειριζετε)(ο ιδιος δηλαδη).
Με αυτο επιτυχανει να μαθαινει την καθημερινοτητα του ο αυτιστικος και βεβαια να μαθαινει να λεει τις ακολουθιες σωστα .
Το ερεθισμα του υπολογιστη (κυριως για τα μικρα παιδια) ειναι τεραστιο και η touch οθονη ακομα μεγαλυτερο.