Δημοσιεύτηκε: 06 Ιαν 2009, 14:01
από digibill
Καλό και χρυσό το Quanta + αλλά καμιά φορά μου κρασάρει (κυρίως σε σωσίματα) οπότε είπα να ξανα ασχοληθώ με το Aptana..... Αυτή την φορά η εγκατάσταση κύλισε ΕΝΤΕΛΩΣ απροβλημάτιστα, κάτι που μου έκανε τεράστια εντύπωση!! :shock: Είπα λοιπόν να γράψω έναν μίνι οδηγό για τα βήματα που ακολούθησα:

• Από εδώ λοιπόν, πατώντας το μεγάλο πορτοκαλί κουμπί που λέει Donload now κατέβασα την τελευταία έκδοση (Aptana Studio, build: 1.2.1.020234). Αυτό θα πρέπει να σας οδηγήσει σε αυτήν την σελίδα, όπου κανονικά θα πρέπει να έχουν επιλεγεί αυτόματα στο "Installation Type" το "Standalone" και στο "Operating System" το "Linux"
  • Πατώντας τώρα το Εικόνα ξεκινά το κατέβασμα του zip αρχείου (~110ΜΒ).
  • Αφού κατέβει το αρχείο zip, ακολουθούμε τις οδηγίες που περιγράφονται εδώ. Αναλυτικότερα -και ειδικά για το ubuntu- έχουν ως εξής:
  • Αποσυμπιέζουμε το zip στην τοποθεσία /usr/local/aptana Δοκίμασα να το αποσυμπιέσω οπουδήποτε και απλά να το τρέξω και άνοιγε μεν, αλλά μου έδινε 1-2 σφάλματα.... Επομένως, αφού αυτό προτείνεται και από το ίδιο το πρόγραμμα, καλό είναι να το αποσυμπιέσουμε στην συγκεκριμένη τοποθεσία. Πιθανότατα να χρειαστεί να κάνετε browse τον κατάλογο /usr/local/ ως root για να σας αφήσει το σύστημα να βάλετε τον νέο φάκελο....
  • Εγκαθιστούμε τον xulrunner 1.8. Για τον σκοπό αυτό αρκεί στο τερματικό η εντολή
    Κώδικας: Επιλογή όλων
    sudo apt-get install xulrunner

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κοιτώντας στον synaptic είδα ότι είχα ήδη εγκατεστημένα τα xulrunner-1.9 , xulrunner-1.9-dev , xulrunner-1.9-dom-inspector και xulrunner-1.9-gnome-support. Ωστόσο, η εντολή sudo apt-get install xulrunner εγκατέστησε κάτι, οπότε είναι απαραίτητη :D
  • Πηγαίνετε στην τοποθεσία /usr/lib/ και ελέγξτε αν έχει δημιουργηθεί ο φάκελος xulrunner. Λογικά το πλήρες όνομά του θα είναι /usr/lib/xulrunner, καμιά φορά όμως ίσως να περιέχει και τον αριθμό έκδοσης ή κάτι τέτοιο, οπότε μπορεί να είναι /usr/lib/xulrunner-1.8 ή κάτι σχετικό. Σημειώστε την ακριβή τοποθεσία (στην δική μου περίπτωση είναι /usr/lib/xulrunner)
  • Μέσα στον φάκελο εγκατάστασης του Aptana φτιάξτε ένα σκριπτ για την εκτέλεση του προγράμματος. Ονομάστε το πχ runAptana και προσθέστε τις εξής γραμμές:
    export MOZILLA_FIVE_HOME=/usr/lib/xulrunner
    /usr/local/aptana/AptanaStudio

Μετά το HOME= θα πρέπει να εισάγετε την σωστή τοποθεσία του xulrunner που σημειώσατε προηγουμένως (λογικά /usr/lib/xulrunner).
    Σώστε το αρχείο και κάντε το εκτελέσιμο είτε με δεξί κλικ πάνω του -> Properties -> Permissions -> Allow executing file as program, είτε με την εντολή σε τερματικό
    chmod +x runAptana
  • Αυτό ήταν :P Ξεκινάτε το Aptana Studio τρέχοντας το script που φτιάξατε. Μπορείτε επίσης να βάλετε έναν launcher στο desktop ο οποίος να δείχνει στο συγκεκριμένο script ;)

Ελπίζω να βοηθήσουν και άλλους :)