Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2008, 10:29
από bullgr
έγραψε:Και καμμένο fact όσον αφορά virus-like προγράμματα. Έναν άνθρωπο που ήξερα που είχε τέτοια ενδιαφέροντα ήταν με Win ME! Όταν το άκουσα έφριξα (τον είχα τουλάχιστον για Solaris 9 user - η συζήτηση είχε γίνει πρωτού βγει το 10αρι), η απόκριση του στην αντίδραση μου όμως ήταν αφοπλιστική: "Αφού είναι τέτοιος παιχνιδότοπος για εμένα τα ME, γιατί να αλλάξω και βάλω XP ή Linux?! " :mrgreen:

Σωστά, γιατί να το αλλάξει; Ο παράδεισος των bugs και security holes!!!

Και μιας και το έφερε η κουβέντα στην ασφάλεια, κάτι άλλο που ήθελα να τονίσω είναι (αν και ξεφεύγουμε από το θέμα) για αυτό που λένε μερικοί ότι "το linux δεν σπάει" κλπ έχω να πω ότι δεν υπάρχει σύστημα που δεν σπάει. Απλώς το linux "σπάει" πολύ πιο δύσκολα από άλλα συστήματα και οι "τρύπες" του κλείνουν πολύ πιο γρήγορα με τις διάφορες αναβαθμίσεις.

Μάλιστα μόλις χθες διάβασα σε ένα περιοδικό το πως μπορείς να σπάσεις ένα απομακρυσμένο linux box από winblows xysta με τη χρήση του netcat (τη μέθοδο δεν τη θυμάμαι τώρα απ' έξω, είμαι στη δουλειά). Και έπαθα μια ψιλοφρίκη γιατί πειραματίζομαι εδώ και 2.5 χρόνια με το ubuntu server και καυχιόμουν ότι σε θέματα ασφαλείας "δεν καταλαβαίνει τίποτα". Δεν πρόλαβα να δοκιμάσω βέβαια εάν ο γράφων του άρθρου έχει όντως δίκιο αλλά δεν έχω και λόγους να αμφιβάλλω.