Δημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2009, 14:06
Γεια σας και παλι προσπαθω να καταλαβω τον Nasm . μηπως ξερει κανεις κανεναν assembler ο οποιος να εχει την ιδια συνταξη με τον MASM ??
γιατι ο nasm εχει διαφορετικη συνταξη αυτο το διαβασα σε ενα φορουμ της σχολης SYMMY του ntua(κοινοτητα ελευθερου λογισμικου )
κατι αλλο εχω τον εξης κωδικα σε nasm 32 bit ο οποιος ουσιαστικα αυτο που θελω να κανω ειναι να τυπωνει στην οθονη του υπολογιστη το μηνυμα hello TEO!!!
το προγραμμα ειναι το εξης :
το ετρεξα με τις εντολες nasm -f elf a5.asm και ld -s -o a5 a5.o
και μετα ./a5
και μου εμφανιζει στην οθονη μια φορα το μηνυμα Hello TEO!!! και οχι πολες φορες το μηνυμα
αυτο γιατι τι λαθος εχω κανει εδω? προσπαθω να υλοποιησω το while loop για να μου τυπωνει ενα μηνυμα πολλες φορες
ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας
Edit :
α ξεχασα να ρωτησω και κατι αλλο
μηπως ξερετε κανενα καλο tutorial για να παντρεξω C με assembly δηλαδη ενα προγραμμα σε C να καλη για συναρτηση σε assembly για να μετραει για π.χ το μηκος ενος string etc
αμα ξερετε σας παρακαλω ας ποσταρη καποιος ή καποια
και παλι ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας
γιατι ο nasm εχει διαφορετικη συνταξη αυτο το διαβασα σε ενα φορουμ της σχολης SYMMY του ntua(κοινοτητα ελευθερου λογισμικου )
κατι αλλο εχω τον εξης κωδικα σε nasm 32 bit ο οποιος ουσιαστικα αυτο που θελω να κανω ειναι να τυπωνει στην οθονη του υπολογιστη το μηνυμα hello TEO!!!
το προγραμμα ειναι το εξης :
- Κώδικας: Επιλογή όλων
section .data
string1 db "Hello TEO!!!",10
len equ $-string1
section .text
global _start
_start:
xor eax,eax
inc eax
while:
mov eax,4
mov ebx,1
mov ecx,string1
mov edx,len
int 80h
inc eax
cmp eax,10
jmp end
end:
mov eax,1
xor ebx,ebx
int 80h
; edw mou emfanizi mia fora to Hello TEO !!! giati???? oeo
το ετρεξα με τις εντολες nasm -f elf a5.asm και ld -s -o a5 a5.o
και μετα ./a5
και μου εμφανιζει στην οθονη μια φορα το μηνυμα Hello TEO!!! και οχι πολες φορες το μηνυμα
αυτο γιατι τι λαθος εχω κανει εδω? προσπαθω να υλοποιησω το while loop για να μου τυπωνει ενα μηνυμα πολλες φορες
ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας
Edit :
α ξεχασα να ρωτησω και κατι αλλο
μηπως ξερετε κανενα καλο tutorial για να παντρεξω C με assembly δηλαδη ενα προγραμμα σε C να καλη για συναρτηση σε assembly για να μετραει για π.χ το μηκος ενος string etc
αμα ξερετε σας παρακαλω ας ποσταρη καποιος ή καποια
και παλι ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας