Δημοσιεύτηκε: 08 Ιούλ 2008, 20:04
από kalakouentin
ΟΚ python ο κύριος. (Καλό βιβλίο για αρχάριο σε Python δεν ξέρω σόρρυ)

Πολύ καλά βιβλία αλγοριθμικού περιεχομένου (δεν θα σε μάθουν κάποια γλώσσα) πιστεύω είναι τα ακόλουθα:
    * Elements of the theory of computation των Lewis και Papadimitriou (κλασσικούρα και λίγο old school αλλά ευκολοδιάβαστο - Run-D.M.C )
    * Introduction to Algorithms των Cormen, Leiserson, Rivest και Stein (standard algorithm textbook σε ΗΠΑ και Αγγλία και από ότι έχω δει πολύ καλό και πλήρες - Eminenm)
    * Data Structures, Algorithms, and Applications in C++ του Sahni (έχω την ελληνική έκδοση, η αγγλική είναι καλύτερη αλλά γενικά προσφέρει καλή και ευρεία επισκόπηση του αντικειμένου αν είναι "βαρετό βιβλίο") (Δε θα μάθεις C++ από αυτό απλά οι υλοποιήσεις των αλγορίθμων είναι σε C++)
    * Introduction to Automata Theory, Languages and Computation των Hopcroft και Ullman (True Oldie αλλά αν μπεις μαθαίνεις. Το καλύτερο μου, διάβασα μάλιστα την 1η έκδοση με τo κοριτσάκι απ' εξω :D - DJ Kool Herc ένα πράγμα)
Kαι αν θέλεις κάτι λίγο πιο "brutal" για καθαρά string manipulation,searching,indexing,sorting etc. :
    * Algorithms on Strings των Crochemore, Hancart και Lecroq. (Βιβλίο στρυφνό, με πολύ θεωρητικο background που δεν δίνει ουσιαστική βάση στην υλοποίηση των αλγορίθμων αλλά επικεντρώνεται σε τεχνικές και "trick" βελτιστοποίησης και αλγορίθμων από καθαρά μαθηματικής σκοπιάς)
    * The Art of Computer Programming του Knuth. (Θέλεις τον 3ο τόμο) Vol. 3: Sorting and Searching (Το είπε και o Dimitris αλλά είναι και 4 τόμοι και δεν νομίζω ότι θα κάτσεις να τους ψάξεις για που είναι το string sorting and searching)
Επίσης για να πάρεις μια ιδέα περί string searching matching etc. το ακόλουθο site τα σπάει >> http://www-igm.univ-mlv.fr/~lecroq/string/ (Kαι C code και Java Visualazation Applets των αλγορίθμων - τελείως πάρε νά 'χεις καταστάσεις)

@ftso : Μπλιαχ Java... Φτου κακά!

Χάρηκα τώρα! Πάω να γράψω κώδικα... (Προφανώς θα γράψω σε python :mrgreen: ) (Τα βρωμο-script που λέγαμε :( )
(Έκανα μια εργασία πάνω σε theory of computation το Φλεβάρη και έτσι έχω πρόχειρη βιβλιογραφία :P Αν τα είχα αυτά έτσι at the back of my head με την μία θα ξανάγραφα το Minix microkernel έτσι για το τρίψω στη μούρη του Tanenbaum να δει τα λάθη που έκανε)