Δημοσιεύτηκε: 11 Απρ 2009, 10:58
από thodoris_turtle
Σορι που το λεω αλλα μηπως ξερεις κανενα tutorial για τις τεχνικες που μπορουν να με βοηθησουν για να κανω κατι τετοιο

ας πουμε με την χρηση της fseek() πως θα διαγραψω μια εγγραφη απο το struct ? :cry:

Edit Post:

Εγω προσπαθω με την εξης φιλοσοφια να γινετε η διαγραφη μιας εγγραφης απο την δομη . ο χρηστης θα επιλεγη ποια εγγραφη θελει να διαγραψει. αν μια δομε εχει δυο εγγραφες ας πουμε και κωδικους κλειδιων 1 και 2 αμα ο χρηστης δωσει το 1 θα γινετε delete η εγγραφη 1η αμα δωση 2 delete η 2η εγγραφη κοκ

ο κωδικας που εχω το οποιο ξερω οτι ειναι προβληματικος και με αυτα που κανω κανω μπουρδες αλλα απλα προσπαθω να κανω μια μικρη προσπαθεια . τελος παντον

εχω τον εξης κωδικα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

printf("Dose ton kodiko tis eggrafis pros diegrafi:");
scanf("%d",&rec_no);
fseek( fptr,(rec_no-1)*sizeof(parag1),SEEK_SET);
printf("\n");
printf("\n");

fwrite(&parag1,sizeof(parag1),1,fptr);

οντος ετσι οπως το εχω κανει δουλευει απλα πρεπει να τις διαγραφω πραγματικα τις εγγραφες και να μην κανω αυτες τις βλακειες(πειραματισμους ) που κανω τωρα lol

προβληματισμος:

ας πουμε αμα δωσει ο χρηστης για κωδικο ισο με 1 θελω να γινετε αντικατασταση με την 2 δηλαδη η εγγραφη 2 να μπενει στην θεση της 1 ετσι ωστε να ειμαι καλημενος να γινετε σωστα η διαγραφη :roll: