Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2009, 20:48
από Dimitris
Off topic:
Exω τελειώσει κι εγώ μηχ. μηχ. :D Καλή συνέχεια τότε. Μάθε τα καλά αυτά, είναι το μέλλον της μηχανολογίας, αν και στη σχολή (Θεσσαλονίκη) δε μας μάθαινε πολλά (σχεδόν τίποτε κατά την ταπεινή μου γνώμη) Σήμερα αν ο μηχανικός δε ξέρει προγραμματισμό δεν κάνει τίποτε. Στην Ελλάδα βέβαια είναι κάπως διαφορετικά αλλά θα αλλάξει κι εδώ. Και μη μένεις μόνο στη fortran. Από τη fortran μάθε C, ο τρόπος σκέψης είναι ο ίδιος με διαφορά στη σύνταξη. Και μετά μάθε c++ ή python. Eγώ μαθαίνω python. Tη βλέπω ως τη γλώσσα του μέλλοντος. Μετά το octave ή το scilab θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, μην υποτιμάς τη δύναμη του να λύνεις μια διαφορική σε δυο γραμμές και να χεις και το διάγραμμα.

H δε αριθμητική ανάλυση, θα σου χρειαστεί σχεδόν παντού. Είτε το λενε ρευστομηχανική, θερμοτητα, ταλαντώσεις, ηλεκτρομαγνητισμός, επιχειρησιακή έρευνα. Δυστυχώς η ολότητα των σπουδών δε γίνεται κατανοητή όταν είσαι φοιτητής. (Εγώ τώρα το καταλαβαίνω 5 χρόνια μετά) Όλα τα προβλήματα λύνονται με αυτό που λέμε αριθμητική ανάλυση. Θες μερικές διαφορικές εξισώσεις, βελτιστοποίηση, αυτόματος έλεγχος, αναλυση σήματος (Fourier).

Αλλά μακρυγόρησα, καλή συνέχεια και ό,τι θες εδώ είμαστε!