Δημοσιεύτηκε: 10 Ιουν 2008, 02:00
θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται, διότι εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη...
έχω ένα εκτυπωτή 1220c DeskJet της HP.
επίσης δύο laptop το ένα έχει ubuntu 7.10 + Mint daryna
το δε άλλο ubuntu Hardy.
όταν σύνδεσα τον εκτυπωτή πρώτη φορά στο ubuntu 7.10 σε 2 λεπτά τον είχε αναγνωρίσει και τα πάντα δούλευαν ρολόι.
κάνω στάνταρ όλα τα updates και γενικά το χρησιμοποιώ για όλες τις δουλειές που χρειάζομαι pc στο σπίτι.
το δε Hardy το έχω για τις εκτός σπιτιου δουλειές λόγω wifi ....
τώρα λίγες μέρες έχω πρόβλημα με τον εκτυπωτή όπως το αναφέρω σε άλλο ποστ παραπάνω.
τι ακριβώς συμβαίνει δεν μπορώ να καταλάβω αλλά τα σίγουρα είναι:
δεν εκτυπώνει στο 100% μαύρο.
δεν εκτυπώνει ούτε σε poststcript ούτε pdf.
όμως μία φορά τύπωσε σε pdf μαύρο αλλά μία και μοναδική.
αυτά σε openoffice.
αν ανοίξω abiWord και του δώσω έγχρωμες γραμματοσειρές δουλεύει, αν του δώσω μαύρη , κολλάει ο εκτυπωτής και βάζει τα έγγραφα στην ουρά.
στο abiWord προσπάθησα να παίξω με το χρώμα της γραμματοσειράς , επειδή εκεί μπορώ να φτιάξω δικό μου χρώμα έστω και παίζοντας με την τριχρωμία ενώ στο οο δεν μπορώ, αλλά όταν έφτιαξα ένα raster μαύρο (δηλαδή μαύρο αλλά όχι 100%) πάλι κόλλησε...
τέλος πάντων ανεξήγητα πράγματα εντελώς ξαφνικά.
λέω εντάξει κάτι δεν πάει καλά ας κάνω απεγκατάσταση του εκτυπωτή από το hp device manager. την οποία και έκανα.
έπειτα restart ξανασύνδεσα το εκτυπωτή και το ubuntu τον αναγνώρισε και εγκατέστησε εκ νέου.
απέτυχα όμως παταγωδώς διότι δεν άλλαξε τίποτα.
βγάζω τον εκτυπωτή από το ubuntu 7.10 και τον συνδέω στο pc που έχω το Hardy.
δεν τον είχα ξανασυνδέσει εκεί αλλά σε 1 λεπτό τον είχε αναγνωρίσει και ήταν έτοιμος προς χρήση.
ανοίγω τον κειμενογράφο και πατάω εκτύπωση.
τι ήταν να το κάνω!
άρχισε να τραβάει τις σελίδες την μία πίσω από την άλλη χωρίς να τυπώνει τίποτα.
με τα πολλά σταμάτησε.
άλλαξα χρώματα στις γραμματοσειρές , έκανα pdf έκανα ότι άλλο ήξερα...
το αποτέλεσμα το ίδιο.
άμα δώσω εντολή εκτύπωσης δεν εκτυπώνει τίποτα και μόνο πως τραβάει σελίδες συνέχεια....
τουλάχιστον στο Gutsy άμα αλλάξω το χρώμα της γραμματοσειράς τυπώνει!
πείτε μου τώρα τι καταλάβατε ρε παιδιά γιατί εγώ δεν.....
ευχαριστώ.
έχω ένα εκτυπωτή 1220c DeskJet της HP.
επίσης δύο laptop το ένα έχει ubuntu 7.10 + Mint daryna
το δε άλλο ubuntu Hardy.
όταν σύνδεσα τον εκτυπωτή πρώτη φορά στο ubuntu 7.10 σε 2 λεπτά τον είχε αναγνωρίσει και τα πάντα δούλευαν ρολόι.
κάνω στάνταρ όλα τα updates και γενικά το χρησιμοποιώ για όλες τις δουλειές που χρειάζομαι pc στο σπίτι.
το δε Hardy το έχω για τις εκτός σπιτιου δουλειές λόγω wifi ....
τώρα λίγες μέρες έχω πρόβλημα με τον εκτυπωτή όπως το αναφέρω σε άλλο ποστ παραπάνω.
τι ακριβώς συμβαίνει δεν μπορώ να καταλάβω αλλά τα σίγουρα είναι:
δεν εκτυπώνει στο 100% μαύρο.
δεν εκτυπώνει ούτε σε poststcript ούτε pdf.
όμως μία φορά τύπωσε σε pdf μαύρο αλλά μία και μοναδική.
αυτά σε openoffice.
αν ανοίξω abiWord και του δώσω έγχρωμες γραμματοσειρές δουλεύει, αν του δώσω μαύρη , κολλάει ο εκτυπωτής και βάζει τα έγγραφα στην ουρά.
στο abiWord προσπάθησα να παίξω με το χρώμα της γραμματοσειράς , επειδή εκεί μπορώ να φτιάξω δικό μου χρώμα έστω και παίζοντας με την τριχρωμία ενώ στο οο δεν μπορώ, αλλά όταν έφτιαξα ένα raster μαύρο (δηλαδή μαύρο αλλά όχι 100%) πάλι κόλλησε...
τέλος πάντων ανεξήγητα πράγματα εντελώς ξαφνικά.
λέω εντάξει κάτι δεν πάει καλά ας κάνω απεγκατάσταση του εκτυπωτή από το hp device manager. την οποία και έκανα.
έπειτα restart ξανασύνδεσα το εκτυπωτή και το ubuntu τον αναγνώρισε και εγκατέστησε εκ νέου.
απέτυχα όμως παταγωδώς διότι δεν άλλαξε τίποτα.
βγάζω τον εκτυπωτή από το ubuntu 7.10 και τον συνδέω στο pc που έχω το Hardy.
δεν τον είχα ξανασυνδέσει εκεί αλλά σε 1 λεπτό τον είχε αναγνωρίσει και ήταν έτοιμος προς χρήση.
ανοίγω τον κειμενογράφο και πατάω εκτύπωση.
τι ήταν να το κάνω!
άρχισε να τραβάει τις σελίδες την μία πίσω από την άλλη χωρίς να τυπώνει τίποτα.
με τα πολλά σταμάτησε.
άλλαξα χρώματα στις γραμματοσειρές , έκανα pdf έκανα ότι άλλο ήξερα...
το αποτέλεσμα το ίδιο.
άμα δώσω εντολή εκτύπωσης δεν εκτυπώνει τίποτα και μόνο πως τραβάει σελίδες συνέχεια....
τουλάχιστον στο Gutsy άμα αλλάξω το χρώμα της γραμματοσειράς τυπώνει!
πείτε μου τώρα τι καταλάβατε ρε παιδιά γιατί εγώ δεν.....
ευχαριστώ.