Δημοσιεύτηκε: 06 Ιουν 2011, 12:22
από mechpanos
Ειρήνη υμίν τέκνα μου.
Νομίζω ότι το Ubuntu και το linux εν γένει, έχουν ανάγκη τόσο τα open source όσο και τα εμπορικά προγράμματα.
Σίγουρα όλοι αγαπάμε το ελεύθερο και το στηρίζουμε, καλό όμως είναι να στηρίζουμε και τις εμπορικές εφαρμογές, όταν μας είναι χρήσιμες.
Με τον τρόπο αυτό και οι εταιρείες με την σειρά τους, θα πιστέψουν στο linux και θα το προωθήσουν.

Καλό και άριστο το Gimp, αλλά αν ένας γραφίστας που έχει μάθει να δουλεύει με Photoshop το είχε διαθέσιμο native για Linux δεν θα ήταν καλύτερα;
Το ίδιο για το Impress, αν η Corel έβγαζε και το Corel Draw Suite και για linux?
Ταυτόχρονα, για τις ανάγκες επεξεργασίας κειμένου και email ο παραπάνω γραφίστας θα χρησιμοποιούσε OpenOffice και Thunderbird, ενώ θα σέρφαρε με Firefox, ότι κάνει και στα Windows δηλαδή! Δεν θα ήταν καλύτερα όμως, αντί για Windows να είχε Linux?

Η εμπορική αξιοποίηση του ελεύθερου λογισμικού πιστεύω θα φέρει (και φέρνει ήδη) την ανάπτυξή του. Δεν λέω να κλείσουμε όλο το λογισμικό με πρότυπα και πατέντες, αλλά και το εμπορικό (κλειστό) λογισμικό έχει την χρησιμότητά του.

Προσωπικά καλωσορίζω την έκδοση του DraftSight για Linux, το χρησιμοποιώ ήδη στα Windows και μπορώ να πω ότι στην Stable έκδοση είναι αρκετά καλό για light χρήση που του κάνω και αν το συνηθίσει κανείς έχει ένα πολύ δυνατό εργαλείο, με παρόμοιο (σχεδόν 100% ίδιο) interface με το AutoCAD.
Πλέον λοιπόν και αφού έχω ήδη καθιερώσει Thunderbird και OpenOffice στην καθημερινή μου εργασία, είμαι 1 βήμα από το να ξηλώσω τα XP και να περάσω Ubuntu...