Δημοσιεύτηκε: 12 Μαρ 2012, 14:24
από mechpanos
pmav99 έγραψε:Αν ήθελε να κλειδώσει τα προγράμματα της θα έδινε τουλάχιστον κλειδί σε usb . Όχι ότι αυτό δε σπάει, αλλά σίγουρα τα ποσοστά των πειράτικών θα ήταν λιγότερα. Το ίδιο όμως και το μερίδιο της αγοράς που κατέχει. Δε νομίζω ότι το αφήνουν στην τύχη αυτό. Σίγουρα έχουν υπολογίσει ότι έτσι το συνολικό τους κέρδος είναι μεγαλύτερο. Αφήνοντας τα προγράμματά της πρακτικά ξεκλείδωτα καταλήξαμε στο όλοι να ξέρουν autocad.

Όχι μόνο αυτό...το dwg έχει γίνει industry standard φορμά αρχείων, για αυτόν ακριβώς τον λόγο...Διότι όλοι μπορούν με αυτό τον τρόπο να ανταλλάξουν και να επεξεργαστούν αρχεία Autocad!!!
Εδώ βέβαια έρχεται το Draftsight και κάνει μια μικρή επανάσταση, γιατί από ότι φαίνεται πλήρωσε το licence για το dwg φορμά, και δίνει δωρεάν το πρόγραμμα για άνοιγμα και επεξεργασία! Όχι ότι πειράχτηκε ιδιαίτερα η Autodesk, αλλά για 2D και απλή (ακόμα και επαγγελματική!!!!) χρήση πλέον, το Autocad είναι περιττό.
Εγώ σαν μηχανολόγος δηλαδή, που δεν χρησιμοποιώ Cadware και άλλες εφαρμογές που κάνουν χρήση του API του Autocad, καθώς και άλλοι μηχανικοί φίλοι μου που ξέρω, είμαστε 100% καλυμμένοι, με την χρήση του Draftsight!!!