Δημοσιεύτηκε: 09 Ιούλ 2012, 16:13
από razor
Ανακάλυψα πρόσφατα το Lyx, το οποίο κυριολεκτικά μου έχει λύσει τα χέρια. Αντιμετώπισα όμως κάποια ζητήματα με τη χρήση του που όμως ξεπεράστηκαν με τη βοήθεια του οδηγού χρήσης του Lyx και με λίγο ψάξιμο στο φόρουμ του. Παρόλα αυτά έχω πρόβλημα με την βιβλιογραφία και δεν μπορώ να βρω τίποτε σχετικό στα φόρουμ και στο manual του Lyx. Χρησιμοποιώ το Mendeley για τις βιβλιογραφικές αναφορές μου. Όταν κάνω export σε αρχαίο .bib βιβλία που περιέχουν και ελληνικές και αγγλικές λέξεις και το εισάγω στο Lyx η βιβλιογραφία γίνεται χάλια.

Παράδειγμα: Αυτό είναι να βιβλία που θέλω να βάλω στο κείμενό μου στο Lyx

Antony Kenny, Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας, Καστανιώτης, Αθήνα, 2001

Όταν προσθέτω τη βιβλιογραφία στο Lyx παίρνω αυτό το αποτέλεσμα:

έγραψε:
Αναφορές
[1] Αντηονψ Κεννψ. Ιστορία της ∆υτικής Φιλοσοφίας. Νεφέλη, Αθήνα,
2005.

Άνοιξα το αρχείο .bib που έφτιαξε το Mendeley με το leafpad και το gedit και είδα ότι οι ελληνικές λέξεις βγαίνουν "κινέζικα".
πχ
έγραψε:
@book{Kenny2005,
address = {Α$\theta$ή$\nu$$\alpha$},
author = {Kenny, Anthony},
editor = {Ρ$\iota$$\sigma$$\sigma$ά$\kappa$$\eta$, $\Delta$έ$\sigma$$\pi$ο$\iota$$\nu$$\alpha$},
pages = {525},
publisher = {Ν$\epsilon$$\phi$έ$\lambda$$\eta$},
title = {{Ι$\sigma$$\tau$ο$\rho$ί$\alpha$ $\tau$$\eta$ς $\Delta$$\upsilon$$\tau$$\iota$$\kappa$ής $\Phi$$\iota$$\lambda$ο$\sigma$ο$\phi$ί$\alpha$ς}},
year = {2005}
}

Πρόβλημα ίσως με την κωδικοποίηση; Έκανα αποθήκευση ως σε διαφορετική κωδικοποίηση αλλά τα ίδια. Η αγγλική λέξη βγαίνει με ελληνικούς χαρακτήρες. Πήγα στο μενού του Lyx:Document-->Settings-->Language και Encoding έχω τσεκάρει το Unicode extended UTF-8x. Δοκίμασα άλλες κωδικοποιήσεις αλλά τίποτα. Μήπως χρειάζεται κάποια εντολή στο Latex preamble; Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις για κάτι τέτοιο. Όποια βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.

ΥΓ.Χρησιμοποιώ το Lyx 2.0.2