Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2012, 00:04
Tilemachos έγραψε:
Όταν λες το νεότερο πακέτο που έχει το Ubuntu που αναφέρεσαι; Φαντάζομαι όχι στην έκδοση (12.04).
Κατέβασα τον source code από εδώ: http://sourceforge.net/projects/gnudata ... t/download και αν κατάλαβα καλά αυτό που μου λες πρέπει να βρω το path του υποκαταλόγου examples ο οποίος είναι /doc/udg/examples
Παρόλα αυτά δεν υπάρχει αυτό το path στον υπολογιστή μου. Τι μου ξεφεύγει;
Σε αυτό το πακέτο αναφέρομαι με τον πηγαίο κώδικα. Εκεί μέσα ο υποκατάλογος examples/ είναι στην τοποθεσία gdl-0.9.2/doc/udg/examples/
Υποψιάζομαι ότι είναι το σωστό examples/ οπότε μπορείς να το αποσυμπιέσεις κάπου στο λογαριασμό σου, και να κάνεις αναφορά εκεί για τις εντολές που θέλεις να εκτελέσεις. Δηλαδή, στο πακετάρισμα δεν έβαλαν τα examples/ στο /usr/share/doc/... οπότε εσύ το βρίσκεις από αλλού και το χρησιμοποιείς.
Tilemachos έγραψε:
Όπως καταλαβαίνεις, έχω πολλά κενά για τα της εγκατάστασης και αν θες πρότεινε μου κάποιο tutorial ή βιβλίο, γιατί διαφορετικά με βλέπω εδώ με ερωτήσεις κάθε λίγο και λιγάκι. Πρέπει να καταλάβω καλύτερα τα ισχύονται γιατί χρειάζομαι και άλλα προγράμματα τέτοιου τύπου που θέλω να εγκαταστήσω (π.χ. chianti spectra) και τα περισσότερα δεν έχουν οδηγίες. Έχω ξανακάνει χειροκίνητη εγκατάσταση (κατευθυνόμενη σε μεγάλο βαθμό) με άλλα προγράμματα αλλά δεν παιδεύτηκα τόσο.
Εδώ θα χρειαστεί να αναζητήσεις στο διαδίκτυο για οδηγίες. Δεν κατέχω το πρόγραμμα, αν και θα ενδιέφερε να μάθω τι κάνει στην πράξη.
Αν υπάρχει λίστα (mailing list) για τα προγράμματα αυτά μπορείς να γραφτείς.
Με επιμονή, μπορείς πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις.