Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2009, 14:47
από kalakouentin
Σαν τον Scicos το Octave δεν έχει, και αν έχει δεν πρέπει να είναι και τόσο ώριμο πάντως.
Λένε επίσης ότι γίνεται πιο εύκολα migration code μεταξύ Scilab και Μatlab από ότι Matlab και Octave.
Εγώ στο "δίλημμα" Scilab OR Octave είμαι σχεδόν πάντα υπερ του Scilab. (εκτός και αν υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ computations που από benchmarks που έχω δει κατά καιρους, το Octave είναι ελαφρώς γρηγορότερο)
Eδώ θα βρείτε πώς να περάσετε την 5αρα (γιατί ακόμα το ubuntu repos έχουν την αρχαία 4.1.2 γρρρ....) : http://www.scilab.org/team/sylvestre.ledru/ Ο κόπος αξίζει γιατί έχει γίνει σημαντική δουλειά ειδικά στο GUI και στην προσθήκη πολλών νέων μεθόδων στην έκδοση 5.

(Aυτό πραγματικά με ενοχλεί στο ubuntu μερικές φορές. Το trunk στο Ubuntu για το R είναι στο 2.5.2 ενώ έχουν ήδη πάει στο 2.8.1 (δηλαδή είναι η έκδοση του καλοκαιριού του 2007 στην καλύτερη) και το δε Scilab 4.1.2 είναι η έκδοση του Aπρίλιου 2007. ΟΚ. Δεν είπαμε να τρέχουν και από πίσω αλλά να περνάνε 18 και πλέον μήνες είναι λίγο απαράδεκτο για λογισμικό που θέλει να αποκτήσει έρεισμα στην ακαδημαϊκή κοινότητα...ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ETCH! (έλα Joking! Aγαπάμε Debian))