Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτ 2013, 00:39
από ΓΙΑΝΝΗΣΓΙΑΝΝΗΣ
simosx έγραψε:
Επειδή δε βρίσκει τα πακέτα του αποθετηρίου ubuntugis, δεν είναι σε θέση να το απεγκαταστήσει.
Αυτό που θέλεις είναι να διορθώσεις το σύνδεσμο του αποθετηρίου στις Πηγές λογισμικού (Κέντρο λογισμικού) ώστε να καταφέρει να δει ξανά τα πακέτα που έχεις εγκαταστήσει.


Πλέον δεν το βρίσκω, το πολεμάω κάμποσες μέρες,σβήνω γράφω...μπορεί να σβήστηκε μόνο του;

simosx έγραψε:
Αν δεν έχεις ήδη εμπειρία από πηγαίο κώδικα, είναι καλό να το αποφύγεις. Με compile κάνεις τη διαδικασία μετατροπής του πηγαίου κώδικα σε εκτελέσιμο κώδικα. Γενικά δε χρειάζεται να ξέρεις ο ίδιος προγραμματισμό για να μεταγλωττίσεις (compile), ωστόσο αν είναι νέος χρήστης θα χρειαστεί κάποιο διάβασμα για να κάνεις όλα τα βήματα σωστά.


Όχι δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα,αλλά για το ubuntu μόνο έτσι μπαίνει το grass7. Σήμερα αρχισα να καταλαβαίνω τι μου "λέει" το wiki, αλλά και πάλι στο τέλος δεν έγινε η εγκατάσταση, κάτι με την GDAL... λέει σε μια παρόμοια σελίδα

Τι εννοεί; Στο φάκελο etc δεν μου δίνει δικαιώματα να κάνω κάτι.
Λέει πιο πάνω να φτιάξω μια διαδρομή
Κώδικας: Επιλογή όλων
/usr/local/src/grass7_trunk/lib
. (το src είναι ένα τυχαίο όνομα για φάκελο)Να συνεχίσω από τον φάκελο "lib" και να φτιάξω εκεί αυτά που ζητάει; Τώρα που το γράφω μου ήρθε, θα το δοκιμάσω.