Δημοσιεύτηκε: 05 Νοέμ 2009, 09:22
από Atlantios
Ως λογιστής θέλω να πετάξω μια άλλη ιδέα στο τραπέζι που απ' την μια θα είναι αρκετά πρωτότυπη απ' την άλλη οι υπάρχουσες εταιρείες που διανέμουν λογιστικά πακέτα δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Ένα απ τα σοβαρότερα προβλήματα που έχει ένας λογιστής είναι η οργάνωση του γραφείου του. Καθημερινά κατακλύζεται με εργασίες που πρέπει να διεκπεραιώσει, ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένος να έχει ένα πλήθος καταστάσεων για οποιαδήποτε δουλειά και να συμπληρώνει έντυπα. Επίσης πρέπει να παρακολουθεί ένα πλήθος οικονομικών στοιχείων. Όλα αυτά δεν εμπίπτουν σε κάποιο νόμο και μπορούν οι προγραμματιστές να ασχοληθούν δίχως τον φόβο ότι πρέπει συνεχώς να αναβαθμίζουν την εφαρμογή. Προσωπικά σχεδίασα ένα πρόγραμμα με αυτές τις απαιτήσεις πριν 7-8 χρόνια και ακόμη σήμερα δουλεύει άψογα δίχως καμία διόρθωση. Δυστυχώς την εφαρμογή την έγραψα σε visual basic και για βάση δεδομένων χρησιμοποίησα Access.

Έχω κάνει μια πολύ καλή μελέτη πάνω στο θέμα και αν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρων προς αυτήν την κατεύθυνση μπορώ να την παραθέσω και να βοηθήσω στον σχεδιασμό της εφαρμογής που κατά την γνώμη μου θα φανεί χρήσιμη σε πάρα πολλούς λογιστές. Επίσης θα είναι μια πρώτη κίνηση να σπάσουμε την παντοκρατορία των windows στα εμπορικά πακέτα και θα δείξουμε ότι υπάρχουν αξιόπιστες και απαραίτητες εφαρμογές και σε linux. Τουλάχιστον ένα μηχάνημα του γραφείου αναγκαστικά θα τρέχει linux για να κάνει χρήση της εφαρμογής. Να τονίσω ότι διαθέτω εκτός απ' το λογιστικό γραφείο και μια παραγωγική εταιρεία (τυροκομείο) όπου επίσης έχω εγκαταστήσει την εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή που μιλάω μπορεί να έχει ποικίλες χρήσεις σε πολλούς τομείς, τόσο σε γραφεία όσο και σε εμπορικές επιχειρήσεις.