Δημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2012, 17:58
Είχα και εγώ το πρόβλημα με το μπλε χρώμα και λύθηκε τουλάχιστον για τον Firefox με τον παρακάτω τρόπο που διάβασα στο osarena.net. Δεν βάζω σύνδεσμο γιατί το osarena έχει κάποια προβλήματα τελευταία. Κράτησα τον οδηγό όμως και παραθέτω ένα τμήμα του.
έγραψε:1. Εγκαταστήστε το πρόσθετο: Flashblock, ωστε να μπλοκάρουμε το Flash (εγώ το έχω απενεργοποιημένο για την ώρα ), να μη μας δημιουργεί προβλήματα. (install Flashblock).
2. Στη συνέχεια εγκαταστήστε το θαυματουργό πρόσθετο: FlashVideoReplacer για να μπορούμε ν’ απολαμβάνουμε άνετα το βίντεο μας (install FlashVideoReplacer).
-Και τα δυο είναι απλά πρόσθετα, οπότε αρκεί να πατήσετε το πράσινο κουμπάκι: Add to Firefox. Μόλις εγκαταστήσετε και τα δυο πρόσθετα (add-ons), κάντε επανεκκίνηση του Firefox που ετσι κι’ αλλιώς θα σας την ζητήσει.
3. Μόλις ξανανοίξει ο Firefox πηγαίνετε σε μια σελίδα με βίντεο (πχ: YouTube, Metacafe, κλπ). Κάπου στην toolbar του επάνω (δεξιά-δεξιά μάλλον), θα δείτε το εικονίδιο του FlashVideoReplacer:
4. Κάντε κλικ επάνω του και επιλέξτε το: Preferences (Προτιμήσεις) που ετσι κι’ αλλιώς θα είναι η μοναδική επιλογή που μας δίνει:
5. Εκεί τικάρετε και τα δυο κουτάκια (αν δεν είναι ενεργοποιημένα), το να ξεκινάει το βίντεο αυτόματα, μα και να “βοηθιέται” από το WebM:
6. Τσεκάρετε και την καρτέλα: Sites που έχει, ώστε να είναι ενεργοποιημένα όλα και από τις υπόλοιπες καρτέλες με τις επιλογές του, μπορείτε να κάνετε όποιες μικρορυθμίσεις σας βολεύουν:
-Αυτό ήταν. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο. Πλέον θα έχετε μια απροβλημάτιστη ακρόαση στα βίντεο που παρακολουθείτε.
-Μπορείτε να παραλείψετε την επιλογή να ξεκινάει αυτόματα. Αυτό να το κάνετε αν τυχόν δείτε πως ενώ φορτώνει κανονικά το βίντεο δεν ξεκινάει.
-Ακόμα, έχετε την επιλογή να επιλέξετε την ποιότητα και “μέγεθος” αναπαραγωγής του βίντεο: