Δημοσιεύτηκε: 17 Σεπ 2015, 17:59
από xlife
Μετά απο πολλές ώρες ψαξίματος έφτασα σε αποτέλεσμα.. Το google δεν βοήθησε δυστυχώς καθόλου..
Κατέβασα live dvd το AVLINUX (debian based) το οποίο έχει προεγκατεστημένα όλα τα εργαλεία.. ακριβώς τα ίδια.. δεν άλλαξε κάτι.. Σίγουρα δεν φταίει το kdenlive αλλά ο ffmpeg και η διαχείριση της ram. Σε μικρά video δεν κόλλησε ποτέ το kdenlive. Μόλις φορτώνω πολύ υλικό/composites/chroma κτλ, τότε κρασάρει. Νομίζω οτι αν είχα cuda κάρτα γραφικών για γρήγορη επεξεργασία και 16 g ram δεν θα είχα καν αυτό το πρόβλημα.

Τελικά μετά απο ώρες σκέφτηκα να κάνω εξαγωγή σε ακολουθία εικόνων(έφτιαξα νέο rendering profile στο kdenlive). Δούλεψε!! Μετά έκανα rendering μόνο τον ήχο σε wav.. όλα οκ. Ανοιξα ένα καινούριο project, έβαλα την ακολουθία εικόνων με 1 εικόνα ανα καρέ και μετά το αποτέλεσμα το έκανα rendering σε mp4. Τώρα έχω ενα wav και ένα mp4 που θα τα κολλήσω με κάποιο άλλο πρόγραμμα γιατί ακόμη και αυτά τα δύο αρχεία δεν λένε να κολλήσουν με το kdenlive..

Για το blender θα συμφωνήσω με τον learner. Εγώ το χρησιμοποιώ για κάποια 3d γραφικά και 3d animation που χρησιμοποιώ στα video μου. Ξεκίνησα να φτιάχνω και 3d transition ώστε τα video μου να είναι απολύτως δικά μου. Όμως για να κάνεις εκεί όλη την επεξεργασία είναι σίγουρα πολύ δύσκολο ειδικά σαν εμένα που είμαι αρχάριος. Ασχολούμαι τον ελεύθερο χρόνο μου 2 μήνες τώρα(ήταν και η πρώτη ερώτηση που έκανα στο forum). Αν ξεκινούσα με το blender μάλλον θα τα είχα παρατήσει. Προσωπικά νομίζω οτι το πιο καλό είναι το lightworks αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να το δώ μιας και έχει μόνο για 64bit