Δημοσιεύτηκε: 28 Αύγ 2016, 19:12
@sv4dinos σε ευχαριστώ πολύ για την ωραία σου απάντηση. 
Οπότε καταρχήν να ξεχωρίσουμε και κάτι.
Υπάρχουν δύο επιλογές όταν θέλεις να βάλεις υπότιτλους σε ένα βίντεο :
- Να τους προσθέσεις μέσα στην "δομή" του βίντεο ( δε ξέρω πως αλλιώς να το πω ), και όταν πας να δεις το βίντεο, να έχεις την δυνατότητα να τους επιλέξεις. Με αυτό τον τρόπο οι υπότιτλοι υπάρχουν και μπορείς να τους επιλέξεις, αλλά δεν είναι υποχρεωτικοί, είναι κατ' επιλογή.
- Να τους "κάψεις" πάνω στο βίντεο. Με αυτή την δυνατότητα στο βίντεο οι υπότιτλοι δεν υπάρχουν απλώς για επιλογή, αλλά ίσος γίνονται ένα με το βίντεο. Και εμφανίζονται όπως και να έχει!
Με αυτό τον τρόπο δηλαδή, σίγουρα χάνετε λίγο η ποιότητα εκτός και αν ρυθμίσεις το bitrate ;
Ωραίο να τους έχεις και απλά σε επιλογή.
Με αυτό τον τρόπο, αν ανεβάσεις και κάπου το βίντεο, μπορεί ακόμη και Οnline να δει ο άλλος τους υπότιτλους ή αν έστω κατεβάσει το βίντεο, θα έχει και τους υπότιτλους ;
Εγώ δε ξέρω εδώ τι μπορεί παίζει..
:/
Οπότε καταρχήν να ξεχωρίσουμε και κάτι.
Υπάρχουν δύο επιλογές όταν θέλεις να βάλεις υπότιτλους σε ένα βίντεο :
- Να τους προσθέσεις μέσα στην "δομή" του βίντεο ( δε ξέρω πως αλλιώς να το πω ), και όταν πας να δεις το βίντεο, να έχεις την δυνατότητα να τους επιλέξεις. Με αυτό τον τρόπο οι υπότιτλοι υπάρχουν και μπορείς να τους επιλέξεις, αλλά δεν είναι υποχρεωτικοί, είναι κατ' επιλογή.
- Να τους "κάψεις" πάνω στο βίντεο. Με αυτή την δυνατότητα στο βίντεο οι υπότιτλοι δεν υπάρχουν απλώς για επιλογή, αλλά ίσος γίνονται ένα με το βίντεο. Και εμφανίζονται όπως και να έχει!
sv4dinos έγραψε:
Το handbrake τους καιει τους υποτιτλους μεσα στην ταινια τωρα για
την ποιοτητα για να μην χαλασει μπορεις να παιξεις με το bitrate
στην καρτελα βιντεο απο προεπιλογη το εχει 2500 οσο το μεγαλωνεις
αυτο ειναι πιο καλη η ποιοτητα αλλα μεγαλωνει και το μεγεθος του
αρχειου.
Με αυτό τον τρόπο δηλαδή, σίγουρα χάνετε λίγο η ποιότητα εκτός και αν ρυθμίσεις το bitrate ;
sv4dinos έγραψε:
Το MKVToolNix δεν τους καιει τους υποτιτλους απλα τους περναει μεσα
στην ταινια και ειναι και η πιο γρηγορη επιλογη γιατι γινεται σε
δευτερολεπτα.Η ποιοτητα δεν νομιζω να χαλαει απλα οταν βαζεις την
ταινια να παιξει στην τηλεοραση θα πρεπει να ενεργοποιησεις τους
υποτιτλους απο το κουμπακι του τηλεκοντρολ.
Ωραίο να τους έχεις και απλά σε επιλογή.
Με αυτό τον τρόπο, αν ανεβάσεις και κάπου το βίντεο, μπορεί ακόμη και Οnline να δει ο άλλος τους υπότιτλους ή αν έστω κατεβάσει το βίντεο, θα έχει και τους υπότιτλους ;
sv4dinos έγραψε:
Στο devede τωρα εκανα μια δοκιμη οταν διαλεγω να μου κανει το
αρχειο Divx/MPEG-4 δεν μου δινει επιλογη να φορτωσω τους υποτιτλους.
Οταν διαλεγω το Matroska/H.264 μου δινει επιλογη και φορτωνω τους υποτιτλους
αλλα οταν παταω να κανει την μετατροπη μενει κολημενο στο Creating disk και
δεν κανει τιποτα.
Εγώ δε ξέρω εδώ τι μπορεί παίζει..