Δημοσιεύτηκε: 16 Οκτ 2008, 21:55
από spirosvii
πολύ καλά για αρχή, κι εγώ είμαι εντελώς νέος, αλλά θέλω να το μάθω και να έχω ένα λειτουργικό.
Διάβασα ότι καλύτερα να έχω ethernet παρά usb, δηλαδή τώρα με usb conexant Accessrunner ADSL δεν θα δω ίντερνετ? Το πρόβλημα είναι ότι ούτε καν βλέπει το modem! Η πλησιέστερη αν όχι η ίδια η λύση που βρήκα έλεγε ότι:
Αποσύνδεσε το modem από το laptop.
Kατέβασε, από άλλο PC, το αρχείο cxacru-fw.bin από εδώ (609,6ΚΒ). ΟΚ
Μετέφερε το αρχείο στο PC με το Ubuntu. Αντέγραψέ τον στην επιφάνεια εργασίας. Πάτα ALT+F2 και γράψε terminal ΟΚ
Στο τερματικό, δώσε το εξής:
cd ~/Desktop
(αν έχεις Ελληνικό Ubuntu δώσε cd ~/"Επιφάνεια Εργασίας") *Εδώ πρέπει να γράψω cd ~/Επιφάνεια\ Εργασίας! Γιατί διαφοροποιείται με αυτό το \??
Βρίσκεσαι στον κατάλογ με τα αρχεία της επιφάνειας εργασίας. Τώρα απέκτησε δικαιώματα root:
su (ή sudo -i για Ubuntu)
<δώσε κωδικός> OK
cp cxacru-fw.bin /lib/firmware/`uname -r` *Μέχρι εδώ όπου μου λέει: cannot stat (ο φάκελος ή το αρχείο δεν υπάρχουν)

Προσοχή στα ` στην παραπάνω εντολή. Τα τυπώνεις με το πλήκτρο που είναι αριστερά του 1. Διαφορετικά δεν θα δουλέψει η εντολή.

Παρακαλώ μια απάντηση θα ήθελα! Έχω κολλήσει ώρες στο πισι και δεν μπορώ να βρω λύση.
Εγκατάσταση έχω κάνει ώστε να δουλεύουν και τα δυο λειτουργικά. αν δεν διαλέξω ΧΡ με βάζει μόνο του στο Ubuntu.