Δημοσιεύτηκε: 13 Μάιος 2011, 09:01
από microminima
Η ρύθμιση είναι σίγουρα η αλλαγή του APN από web.session σε internet
Για να βεβαιωθώ έκανα κάτι πολύ γενναίο. Διέγραψα τις ρυθμίσεις της προηγούμενης σύνδεσης και ξανάβαλα το USB μόντεμ για να ρυθμίσω μία νέα σύνδεση εξαρχής. Μου ζήτησε PIN και το έδωσα. Από το εικονίδιο της σύνδεσης δικτύου είδα διαθέσιμη μία νέα σύνδεση Κινητή Ευρυζωνική, την οποία επέλεξα και μου έβγαλε τον αυτόματο οδηγό ρυθμίσεων. Στη συνέχεια επέλεξα Greece, Vodafone και, mobile broadband on demand. Το μόντεμ συνδέθηκε και πάλι με το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή άνοιγα μόνο τη σελίδα της Vodafone. Από το εικονίδιο της σύνδεσης δικτύου πήγα στην επεξεργασία συνδέσεων, καρτέλα Κινητή Ευρυζωνική και πάτησα επεξεργασία. Στο νέο παράθυρο που εμφανίστηκε είχε και πάλι καρτέλα με όνομα Κινητή Ευρυζωνική, όπου υπήρχε ένα πεδίο APN συμπληρωμένο. Έγραφε web.session και το άλλαξα σε internet. Η σύνδεση διακόπηκε αυτόματα και όταν έκανα επανασύνδεση όλα λειτουργούσαν καλά (Αυτό το μήνυμα το στέλνω από τη σύνδεση της Vodafone).
Τώρα ψάχνω να βρω τρόπο ώστε όταν βάζω το USB μόντεμ να μη μου ζητά PIN.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον.

PS. Αναλυτικός οδηγός υπάρχει εδώ κι εδώ.
Στο ubuntu 11.04 εμφανίζεται λίγο διαφορετικά ο τρόπος εισαγωγής των ρυθμίσεων αλλά τα πεδία που αναφέρονται στον οδηγό πρέπει να συμπληρωθούν με τον ίδιο τρόπο.