Δημοσιεύτηκε: 10 Φεβ 2012, 06:16
από sokoban4ever
Το SNR πρέπει να είναι από 12 και πάνω για να μην παρατηρείς πρόβλημα
Το SNR δείχνει πόσες φορές μεγαλύτερο είναι το σήμα σε σχέση με τον θόρηβο στην γραμμή μας
αλλά αν δεν είναι πάνω από 12 κάτι παίζει με την σήμα της γραμμή σου .
είτε τα καλώδια της περιοχής σου είτε στο σπίτι κάποιο μπορεί να είναι φθαρμένο κτλπ

Εμένα είναι 9 και κάνει λάθη και καθυστερεί ...
πχ στο youtube μέχρι να φορτώσει βιντεο περνάνε 20 περίπου δευτερόλεπτα.... (στις καλές του)
αλλά πέρα από αυτό γενικά δεν με ενοχλεί... γιατί στο φόρτωμα σελίδων δεν πολυφαίνεται η καθυστέρηση
και να σου πώ το ότι αργεί σε κάποια site δεν ξέρω αν φταίει το SNR και καθυστερεί γιατί ορισμένες φορές φταίνε και τα site γιατί έχουν πολύ workload...
αλλά να καθυστερεί στο youtube... δεν είναι περίεργο...
Πάντως έχω παρατηρησει ότι κόβεται η γραμμή για μερικά δευτερόλεπτα ορισμένες φορές και μετά επανέρχεται
σε αυτό σίγουρα δεν φταίει το workload κάποιου φορτωμένου site και σε αυτό πιστεύω ότι φταίει
μόνο το SNR.

ένα μηνα λέω να τους παρω τηλέφωνο αλλά τώρα που είδα το post σου
θα το κάνω .
Παλιότερα δεν το είχα αυτό το πρόβλημα
λογικά κάποιο καλώδιο θα έχει φθαρεί και θα αυξάνει τον θόρυβο στην γραμμή...
αλλά ποιό ... που να ξέρω δεν έχω μηχάνημα που να μπορείς να τσεκάρεις πέρα από το router μου...

Αν έχεις κάτω από 10-12 db πάρε τηλέφωνο και πες να σου κοιτάξουν ψηφιακά (εξ αποστάσεως την γραμμή)
και πές τους και ότι έχεις χαμηλό SNR (signal to noise ratio) και να σε συνδέσουν με τεχνικό προσωπικό αν χρειαστεί.