Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2012, 17:32
από simosx
georkor έγραψε:
- Θα ήθελα να γίνει κοινόχρηστος μόνο τοπικά... (εννοώ να μην κάνω καμιά κοτσάνα και βγάλω όλα τα αρχεία μου στο διαδίκτυο!)

Ό,τι υπηρεσία στήνεις στο τοπικό δίκτυο, είναι διαθέσιμο μόνο τοπικά. Για να γίνει προσβάσιμη στο διαδίκτυο, πρέπει να ρυθμίσεις κατάλληλα το δρομολογητή ADSL με κάτι που ονομάζεται port forwarding. Θα ήταν πολύ γκαντεμιά να ακολουθήσεις κάποιο οδηγό που δεν ξέρεις και να ρυθμίσεις σωστά με την πρώτη το port forwarding χωρίς να το καταλάβεις.

georkor έγραψε:Τι θα συμβεί εάν την στιγμή που εγώ βλέπω πχ κάποιες photo στον κοινόχρηστο δίσκο, προσπαθήσει και ή γυναίκα μου να δουλέψει κάποιο αρχείο στον ίδιο δίσκο???

Εδώ είναι κάτι που ονομάζεται file locking, δηλαδή να κλειδώνει ένα αρχείο όταν το χρησιμοποιεί κάποιος. Νομίζω ότι επιλογή του NTFS ως συστήματος αρχείων σε τόμο μέσω SAMBA δεν είναι η καλύτερη λύση, διότι το NTFS δεν παρέχει αυτά που χρειάζεται η SAMBA. Ας αναφέρει και κανείς άλλος κάτι σχετικό.

Υπάρχουν διάφοροι οδηγοί για Samba και αρκετοί είναι παλιοί. Προτείνω να δοκιμάσεις από http://www.howtoforge.com/ubuntu-12.04- ... am-backend και αν υπάρχει κάτι δεν καταλαβαίνεις, να ρωτήσεις. Δεν ξέρω αν έχουμε ήδη howto για Samba στο φόρουμ. Αν δεν έχουμε, είναι ευκαιρία να φτιάξουμε.