Δημοσιεύτηκε: 15 Ιαν 2014, 19:00
Έχω δύο pc συνδεδεμένα σε δίκτυο. O server που έχει όλους τους σκληρούς έχει εγκατεστημένο Ubuntu 12.04 και μέσω samba μοιράζει τα αρχεία στο δίκτυο. Όλα τα partitions των σκληρών που είναι ntfs δουλεύουν μια χαρά. Μπορεί ο οποιοσδήποτε από οποιοδήποτε pc στο δίκτυο να γράψει, να τροποποιήσει και να σβήσει αρχεία. Το πρόβλημά μου είναι με ένα συγκεκριμένο partition και ξεκίνησε όταν το μετέτρεψα από ntfs σε ext4 (είναι σε ssd δίσκο και ήθελα να έχω trim). Ενώ μπορεί κάθε pc να γράψει και αρχεία στο δίσκο, εντούτοις κάθε pc μπορεί να σβήσει ή να τροποποιήσει μόνο τα αρχεία που έχει δημιουργήσει αυτό. Μπορώ να αλλάξω τα permissions στο ubuntu σύστημα, αλλά θα προτιμούσα να γίνεται αυτόματα κάτι τέτοιο. Κάθε φάκελος που δημιουργείται στο ubuntu έχει attributes "drwxrwxr-x" με octal 775 και κάθε αρχείο "-rw-rw-r--" με octal 664. Των windows οι φάκελοι είναι "drwxr-xr-x" με octal 755 και τα αρχεία "-rwxr--r--" με octal 744. Σε όλα τα άλλα partitions το octal είναι 777 και διατηρείται για τα νέα αρχεία και φακέλους