Δημοσιεύτηκε: 01 Απρ 2014, 17:27
από komhst
xXx έγραψε:Η ταλαιπωρία στην οποία σε έβαλα φίλε komhst έδειξε 2 πράγματα:
Πρώτον: Οι δίσκοι είναι προσαρτημένοι ( όπως και θα έπρεπε άλλωστε ) στην διεύθυνση /home/tasos/.gvfs
Θεωρητικά θα πρέπει να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με όλες τις εφαρμογές, αν τους δείχνεις αυτή
τη διαδρομή για ανάγνωση και εγγραφή. Δεν είναι όμως αυτή η λύση, γιατί η διεύθυνση .gvfs είναι αόρατη
και θα θέλει ειδικό χειρισμό από μέρους σου, ανάλογα με την εφαρμογή, ώστε να μπορεί αυτή να "δει" εκεί μέσα.
Επίσης δεν είναι η λύση γιατί απλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα
.
Δεύτερον: Εσύ, ( ο χρήστης tasos ) δεν είσαι μέλος στην ομάδα fuse και αυτό μάλλον προκαλεί το πρόβλημα.
Θα σου πρότεινα πριν προβείς σε ενέργειες από τον προηγούμενο σύνδεσμο που σου έδωσα, να γίνεις πρώτα
μέλος της ομάδος fuse και να κάνεις μία επανεκκίνηση. Αν αυτό δεν διορθώσει, τότε σου μένει ο σύνδεσμος
που έδωσα πριν ως τελευταία λύση από εμένα, μιας και δεν μπορώ να αναπαράξω το πρόβλημα σου.
Για να γίνεις μέλος της ομάδος fuse:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo usermod -a -G fuse tasos

Φιλικά xXx

Μπα ούτε αυτή η εντολή έδωσε λύση στο πρόβλημα (μήπως θα έπρεπε μετά να έχω κάνει και reboot? )

Οπως φαίνεται και στο desktop οι δύο NAS είναι προσαρτημένοι κανονικά: public on wdmycloud και public on mybookworld
Πάω όμως να σώσω ένα attachment από το Thunderbird, μια φωτογραφία που μού έχουν στείλει εν προκειμένω,
και οι επιλογές όπως βλέπεις είναι Maxtor 80 και Western 80. Οι δύο τοπικοί δίσκοι του PC μόνο.

Εικόνα

Αντίθετα το LibreOffice στην επιλογή 'Save As' του αρχείου μού δίνει την δυνατότητα να δω και τους 4 δίσκους, δικτυακούς και τοπικούς, για να σώσω όπου θέλω. Εχω επιλέξει το public on mybookworld:

Εικόνα