Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2014, 18:42
xXx έγραψε:
Με την παράμετρο noauto οι δίσκοι δεν γίνονται mount παρά μόνο όταν πατήσεις επάνω τους ( π.χ. places-τοποθεσίες --> κλικ στην δική σου περίπτωση)
Ναι έτσι είναι έχεις απόλυτο δίκιο! Και αυτό ακριβώς είναι που ήθελα κι εγώ.
xXx έγραψε:
Όλα αυτά πριν φτιάξεις σωστά το /etc/fstab σου. Από την στιγμή που το έφτιαξες ( ή το φτιάξεις κάποια στιγμή ) η εντολή αυτή δεν θα χρειαστεί ξανά.
Ούτε και το sudo mount -a θα χρειάζεται πλέον
Εφτιαξα το fstab και τώρα λειτουργεί όπως το λες. Δεν χρειάζεται το sudo mount -a πια. Αρκεί ένα πάτημα στο εικονίδιο του δίσκου για να γίνει mount.
Και από ότι κατάλαβα τώρα τους αντιμετωπίζει κι αυτούς σαν να ήταν τοπικοί δίσκοι.
xXx έγραψε:
Επίσης έχε υπόψη σου ότι κάποιος μπορεί να διαγράψει τα πάντα από τα public των δίσκων σου αν μπει απρόσκλητος στο δίκτυο σου ( πχ wireless).
Ετσι πρέπει να είναι γιατί όπως σού είπα οι NAS δίσκοι δεν έχουν κρατικά μυστικά. Κυρίως ταινίες και μουσικές. Θέλω λοιπόν μια ταινία από όποια συσκευή και αν την δούμε να μπορούμε να την διαγράψουμε μετά. Ομοίως και ένα τραγούδι όπου και αν παίζει να μπορεί να γίνει διόρθωση κάποιου εσφαλμένου τίτλου, ή να μπαίνει το εξώφυλλο ή να σβήνεται κιόλας από παντού αν δεν μάς αρέσει.
Οσον αφορά το wi-fi το έχω προστατευμένο με κωδικό WPA. Μέχρι στιγμής όσα προγράμματα σπασίματος κωδικών κι αν έχω δοκιμάσει στο android, ενώ έχουν βρει αρκετούς κωδικούς από routers γειτόνων εδώ τριγύρω, το δικό μου router δεν το έχουν καταφέρει ακόμα. Καλό σημάδι αυτό. Ασε που έχει και κουμπί για το wi-fi το οποίο τις περισσότερες ώρες είναι κλειστό. Μόνο όταν χρησιμοποιείται το laptop ανοίγει και μετά ξανακλείνει αμέσως.
xXx έγραψε:
Η παράμετρος user στο /etc/fstab ίσως χρειαστεί να γίνει users αν δεν μπορείς να τους κάνεις unmount ως απλός χρήστης αλλά μόνο ως root.
Είναι μία λειτουργία που άλλαξε πρόσφατα και δεν ξέρω αν έχει εφαρμογή στο 12.04
Ναι έτσι όπως το λες. Την διόρθωσα ήδη σε users και τώρα μπορώ να κάνω και unmount τους δίσκους που δεν μπορούσα να τους κάνω χθες που την είχα user.
Και πάλι mille mercis!