Δημοσιεύτηκε: 28 Απρ 2016, 16:23
the_eye έγραψε:Δες και την εντολή iwconfig
Σε ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση και το ενδιαφέρον σου.
Αυτή την εντολή βεβαίος και την έχω δει.. είναι καλή και απλή ώστε να βλέπεις πληροφορίες για την ασύρματη κάρτα σου, αλλά και για απλές συνδέσεις. Όμως έπειτα από σκάλομα διαπίστωσα πως με αυτή την εντολή, μπορείς να κάνεις μόνο WEP συνδέσεις!
( είχα φάει πολύ σκάλομα μέχρι να το διαπιστώσω αυτό. ^_^ )
Σε ευχαριστώ για την προτροπή είναι μια όπως και να έχει πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσημη εντολή.
Έχεις μήπως να μου επισημάνεις και ιδιαίτερα κάποια δυνατότητα - χαρακτηριστικό της ; ( διότι πιθανότητα ίσος θα γνωρίζω μονάχα τα βασικά εγώ )
xXx έγραψε:
Αν προσέξεις σε μερικά λέει "Encryption key:on" και σε μερικά "Encryption key:off"
Όπου υπάρχει "ον" αναφέρεται λίγο παρακάτω και η μέθοδος κωδικοποίησης.
π.χ. WPA Version 2 κλπ, όπου είναι "οφ" δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο φυσικά.
Αδερφέ να σε καλά, επίσης σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις αναλυτικές σου εύστοχες απαντήσεις.
Οι απαντήσεις σου με βοήθησαν και μου έδωσαν λύση σε όλα μου τα ερωτήματα! Να σε καλά!
Το είχα παρατηρίσει το "Encryption key", αλλά μέσα στα πολλά αποτελέσματα είχα μπερδευτεί και νόμιζα πως ( δυστυχώς κιόλας ) δε το γράφει κάπου ξεκάθαρα. Όπως και να έχει χάρης και την δική σου πλέον βοήθεια πλέον το εξέτασα εκ νέου και όντως το ξεκαθάρισα πλήρως το ζήτημα.
( Επίσης είμαι και ευτηχής - διότι θα βοηθάει και στην αναζήτηση - που υπάρχει ένα ξεκάθαρο πεδίο στο οποίο αναφέρετε αν χρειάζεται ή όχι κωδικός για το εκάστοτε δίκτυο. )
xXx έγραψε:
.....Σε αυτό αναφέρονται τα χαρακτηριστικά "Quality=100/100 Signal level=60/100"
Το καλύτερο εργαλείο για σήματα και ποιότητες είναι το wavemon .........
Από ότι παρατηρώ και εγώ, με διάφορα tests που κάνω.. τελικά το "Quality" νομίζω πως με ενδιαφέρει μόνο, ώστε να έχω μια άποψη για την ποιότητα του σήματος που πιάνω.
Εσείς τι λες;
Όσο για το πρόγραμμα που μου προτείνεις θα το κοιτάξω διότι φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρον από αυτά που μου είπες. Αρχικά όμως ήθελα απλά να ήξερα "ενστικτωδώς" κάπως τι παίζει με την ποιότητα του δικτύου ( π.χ. κάποιες τιμές ).
Και εδώ θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμη που ίσος είναι και λάθος, αλλά θέλω να το ρωτήσω.
Εμένα καταρχήν μου τα βγάζει στην μορφή ( όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω σύνδεσμο που παραθέτω ):
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Quality=57/70 Signal level=-53 dBm
και όχι όπως δείχνεις εσύ :
Quality=100/100 Signal level=60/100
Αλλά δε πειράζει, το ίδιο νομίζω είναι και καταλαβαινόμαστε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω όμως, είναι συγκεκριμένα για αυτό :
Signal level=-83 dBm
Από αυτό δείχνει μήπως και την απόσταση που έχω από τον πομπό αυτό ;
Επίσης να σε ευχαριστήσω πάρα πάρα πολύ για την κανονική έκφραση που μου δείνεις! Με βοηθάει πάρα πολύ!
Εγώ το προσπαθούσα απλά με το grep χωρίς την παράμετρό -e ή το egrep και δεν τα κατάφερνα τόσο καλά. Πραγματικά με βοήθησε πολύ!