Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2009, 21:55
από linuxman
g00fy έγραψε:
linuxman έγραψε:Από Ubuntu να συνδεθείς υπάρχει ήδη το προεγκαταστημένο από την αρχή Πελάτης τερματικού εξυπηρετητή = tsclient [...]γιατί να βάζεις κάτι που δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει .

O tsclient είναι πελάτης για Terminal Services των Windows και μόνο. Για να συνδεθείς σε αυτά θα πρέπει
    [1] Να τρέχεις ήδη υπηρεσίες Terminal Services
    [2] Να έχει ανοιχτές τις απαραίτητες πόρτες του router και την ανακατεύθυνση αυτών.
    [3] Να γνωρίζεις την εξωτερική IP

Ενώ με το Teamviewer, "τρυπάς" το firewall, έχεις ανοιχτή την υπηρεσία όποτε εσύ θελήσεις, σου δίνει μια κωδικοποιημένη εύκολη "IP" για να συνδεθεί ο άλλος.
Μειονέκτημά του βέβαια, η δωρεάν έκδοση που διατίθεται απο το site για προσωπική - μή εμπορική χρήση δεν συνδέεται με server λειτουργικά.

Είναι τελείως διαφορετική η νοοτροπία και κατεύθυνση του κάθε προγράμματος. Το teamvier δημιουργήθηκε κυρίως για εξ' αποστάσεως υποστήριξη προσωπικού Η/Υ τελικού πελάτη.

Εγώ θα πώ, μακάρι να βγεί έκδοση και για Linux (αν και με την ασφάλεια που υπάρχει στο λειτουργικό μας - χλωμό το κόβω :mrgreen: )

Αν θελήσει κάποιος παρ' όλα αυτά να έχει μια Teamvier - like χρήση στο linux, μπορεί να τρέξει μια έκδοση VNC (αν και πάλι θα χρειάζεται ανακατεύθυνση στο firewall, ports κλπ κλπ)

Off topic:
Εγώ το κάνω με ssh από την πόρτα 22 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: γιατί δεν έχω winblows πουθενά πλέων στα πισιά μουυυυυυυυ :mrgreen: και με την εντολή ssh -X username@ip ανοίγω και ότι πρόγραμμα θέλω από το Η/Υ σε απόσταση ακόμα και Firefox και τρέχει λες και είναι εκεί :mrgreen:
Και χωρίς πλάκα δεν θέλει τίποτα τρελό να κάνεις να κουμαντάρεις ένα winblows του βάζεις απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας και πόρτα και τέλος και είσαι μία χαρά .