Δημοσιεύτηκε: 21 Αύγ 2008, 12:56
από linuxman
bullgr έγραψε:
Cygnus έγραψε:@linuxman: με ενσύρματο είμαι.δοκίμασα και την ip που μου λες και ακόμα τίποτα..φαίνεται πως όταν ορίζω static ip ο υπολογιστής δεν επικοινωνεί με το router. Πάντως, χωρίς static ip ο υπολογιστής παίρνει την ίδια ip όπως και στα windows. Στο router έχω ενεργοποιήσει τη ρύθμιση Always use the same address για τον συγκεκριμένο υπολογιστή.

@bullgr: χρησιμοποιούσα και το ufw (το ίδιο δεν υποτίθεται ότι κάνει;;;) και δεν είδα κάτι διαφορετικό.

Κώδικας: Επιλογή όλων
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination

Chain FORWARD (policy ACCEPT)

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)

Αυτό ακριβώς εννοούσα... Βλέπεις καμιά πόρτα ανοιχτή;
Για να ανοίξεις μια εισερχόμενη πόρτα που χρειάζεται το torrent θα πρέπει να την ανοίξεις και από το firewall του router και από το firewall του ubuntu στην προκειμένη περίπτωση το iptables.

Αλλιώς και από το router να ανοίξεις την πόρτα, θα την μπλοκάρει το iptables.

Τα έχω κάνει δεκάδες φορές αυτά. Μάλιστα πρόσφατα ήθελα να ανοίξω την πόρτα 21 (ftp) στον server μου για να μπορώ να έχω σύνδεση από απομακρυσμένο υπολογιστή. Και ενώ είχα ανοίξει στο router την πόρτα 21 στη ip του εν λόγω υπολογιστή, δεν μπορούσα να συνδεθώ και μάλιστα παιδεύτηκα για περίπου μισή ώρα μέχρι να θυμηθώ ότι έπρεπε να ανοίξω την εισερχόμενη πόρτα 21 στο iptables του server μου. Μόλις την άνοιξα συνδεόμουν κανονικά.

Το ίδιο έκανα και για το torrent client και το amule και το limewire.

Αυτό το λάθος το κάνουν πολλοί νέοι χρήστες. Νομίζουν ότι εάν ανοίξουν την πόρτα στο router όλα είναι εντάξει. Επειδή όμως από default όλες οι εισερχόμενες πόρτες στο iptables είναι μπλοκαρισμένες σε μια καθαρή εγκατάσταση ubuntu δεν μπορούν να συνδεθούν στην εισερχόμενη πόρτα που ανοίγουν στο router έως ότου την ανοίξουν και στο iptables.

Εγώ ούτε στο σπίτι ούτε στο ΠΑΜΑΚ δεν έχω κάνει κάτι ανάλογο με τις πόρτες , στο σπίτι ADSL US-Robotics έχω ανοίξει τις πόρτες 65235 έως 65245 και χωρίς να πειράξω στο 7.10 και 8.04 που έχω στο φορητό όλα είναι πολύ καλά , μια χαρά λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα , ενώ στο ΠΑΜΑΚ και εδώ δεν έχω στην εγκατάσταση πειράξει κάτι με τις πόρτες και εδώ λειτουργεί με την ίδια λογική αν και δεν χρειάζεται να ανοίξω τις πόρτες στο ρούτερ .
@Cygnus Και το βασικό για να μην μπορεί να έχει στατικό IP ο Η/Υ αυτό λογικά αν δεν είναι απο τις ρυθμίσεις του ρούτερ τότε είναι απο το πρόβλημα του firmware του θα είναι , δεν μπορεί να έχεις βάλει στατικό IP και να μην μπορεί να επικοινωνούσε με τον ρούτερ είναι αδύνατο αυτό 2 πράγματα είναι πρόβλημα στο Η/Υ η πρόβλημα στο ρούτερ .