Δημοσιεύτηκε: 29 Αύγ 2008, 21:18
από linuxman
Λοιπών αυτό που θα είχα κάνει εγώ αν και δεν έχω καν εικόνα τις συσκευής και θα μπορούσα να ψάξω καλύτερα
1. Αλλάζεις την ip του από 192.168.1.Χ σε 192.168.1.2 και νομίζω ότι αν του δώσεις σταθερή θα είναι καλύτερα .
2. Κοιτάς το DHCP στο ένα από τα 2 και το αφήνεις ενεργοποιημένο στο repeater αν έχει DHCP καλύτερα να το κλείσεις και εάν έχει ρύθμιση bridged κανε επιλογή του bridged , δηλαδή να γίνει σαν γεφύρωμα μεταξύ του Η/Υ και του ρούτερ
3. Πας στην καρτέλα wireless και πατάς site survey. αφού εντοπίσεις και στοχεύσεις στον κόμβο δηλαδή ρούτερ σου πατάς connect. Σου δείχνει και το σήμα οπότε βοηθάει να στοχεύεις.
4. Αν ο κομβούχος σου δηλαδή ρούτερ έχει dhcp λογικά τώρα μπορείς να συνδεθείς .
Λοιπόν αν όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι σωστές πρέπει να παίζεις και πολύ καλά. επίσης μην ξεχάσεις να κατεβάσεις και την ισχύ εκπομπής της κεραίας σου.
Ρούτερ να έχει DHCP repeater όχι , και repeater να έχει σταθερή IP καλύτερα 1.2 επόμενη απο το ρούτερ που είναι συνήθως 1.1 δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχει για WEP,WAP,WAP2 στο repeater άλλα όλα σίγουρα θα έχει στο ρούτερ οπότε μόνο να γίνει σαν bridged μάλλον θα σου κάνει την δουλεία .
Και αν έχει πουθενά ένα manual του δώσε εάν λίνκ να το κατεβάσω να το δω .