Δημοσιεύτηκε: 30 Αύγ 2008, 11:51
από nikosal
Ουπ, παιδιά νομίζω ότι σας κούρασα χωρίς λόγο, καθώς σήμερα διαπίστωσα ότι δεν φταίει το ubuntu μου για το σπασμένο δίκτυο, αλλά το "υλικό" μέρος της υπόθεσης. Άνοιξα ξανά τα win (στον ίδιο σταθερό που έχω πρόβλημα) και διαπίστωσα ότι και εκεί σέρνεται το δίκτυο... Άρα, φταίει το hardware. Συγνώμη λοιπόν για αυτό, μάθημα ότι πρέπει να την ψάχνουμε περισσότερο πριν καταλήξουμε ---- και επιστρέφω στο πρόβλημά μου με μια μικρή ανακεφαλαίωση. Παρακαλώ ρίξτε καμιά ιδέα, γιατί είμαι 3 μέρες χωρίς κανονικό δίκτυο από το σταθερό. Πάμε.

Ανακεφαλαίωση (αγνοήστε όλα τα παραπάνω μηνύματα στο τόπικ)

Ξαφνικά ο σταθερός μου υπολογιστής στο σπίτι (ub 8.04), συνδεδεμένος με eth στο linksys μου, άρχισε να έχει εξαιρετικά αργό δίκτυο. Φορτώνει σελίδες αλλά πάαααρα πολύ αργά, σχεδόν σαν να είναι pstn σύνδεση (ενώ έχω dsl 2ΜΒps). Το ίδιο και με τα win του ίδιου υπολογιστή (που τα μπούταρα από τη ναφθαλίνη και μου θύμισαν τι θα πει windows! Η συνδρομή του αντι-ιικού είχε λήξει και ήμουν λέει... απροστάτευτος!!)
    Στο σπίτι έχω επίσης wireless (εξακολουθεί να δουλεύει άψογα) και φορητό (μακ) συνδεδεμένο επίσης σε άλλη πόρτα eth που επίσης δουλεύει επίσης άψογα
    Άλλαξα τις πόρτες στο λινκσις μεταξύ τους και παραμένει η ίδια κατάσταση, έτσι λοιπόν διαπίστωσα ότι το πρόβλημα είναι είτε στο καλώδιο λινκσις προς σταθερό υπολογιστή είτε στον ίδιο το σταθερό. Αμέσως, πήρα το φορητό και το συνέδεσα με το eth καλώδιο του σταθερού και δουλεύει επίσης άψογα! Συνεπώς (ως μέγας επιστήμων...) κατέληξα ότι το πρόβλημα είναι ΜΕΣΑ στο σταθερό....

Και τώρα τι κάνω;; Υπάρχει κάποιο diagnostic για τη μητρική (MSI) που έχει ενσωματωμένη την κάρτα δικτύου, ή τι;