Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμ 2009, 00:52
Το πρόβλημα λύθηκε ως εξής:
Οι εντολές route χρειαζόντουσαν σε κάθε συκευή του δικτύου μου γιατί ο vpn server και ο router ήταν διαφορετικά μηχανήματα. Έτσι ενώ έφτανε μέσω vpn το μήνυμα στις συσκευές αυτές, δε ξέρανε που να στείλουν την απάντηση! Η λύση για τις δικτυακές συσκευές που δε μπορούν να τρέξουν μια route εντολή είναι: Ο router να αναλάβει την απαιτούμενη δρομολόγηση! Απλά δεν ήξερα ότι μπορώ να βάλω μία static route στον router (Βλακεία μου τώρα που το σκέφτομαι αφού πραγματικά αυτή είναι η δουλειά του router
Τέλός πάντων βάζοντας στον router static route 10.8.0.0 --> 192.168.63.2 (το μηχάνημα που τρέχει τον vpn server) λύθηκαν όλα τα προβλήματα και δε χρειάζεται πουθενά να βάλω εντολές route!!!
Για τον router της linksys: WAG200G:
Καρτέλα Setup
--- Advanced Routing
Static Routing:
Destination IP Address: 10.8.0.0
Subnet Mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.20.2
Hop Count: 2
---- Save Settings !
Οι εντολές route χρειαζόντουσαν σε κάθε συκευή του δικτύου μου γιατί ο vpn server και ο router ήταν διαφορετικά μηχανήματα. Έτσι ενώ έφτανε μέσω vpn το μήνυμα στις συσκευές αυτές, δε ξέρανε που να στείλουν την απάντηση! Η λύση για τις δικτυακές συσκευές που δε μπορούν να τρέξουν μια route εντολή είναι: Ο router να αναλάβει την απαιτούμενη δρομολόγηση! Απλά δεν ήξερα ότι μπορώ να βάλω μία static route στον router (Βλακεία μου τώρα που το σκέφτομαι αφού πραγματικά αυτή είναι η δουλειά του router
Για τον router της linksys: WAG200G:
Καρτέλα Setup
--- Advanced Routing
Static Routing:
Destination IP Address: 10.8.0.0
Subnet Mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.20.2
Hop Count: 2
---- Save Settings !