Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2008, 09:18
Δεν μπορώ να διαφωνήσω ότι για τις δυνατότητες του gparted γιατί δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμη. Επειδή στο δικό μου σύστημα έχω ολοκληρώσει την διαδικασία που αφορά τα partitions και επείγομαι να προχωρήσω, θα το αφήσω για την ώρα ως έχει και υπόσχομαι να επανέλθω αργότερα όταν θα έχω ολοκληρώσει την διαδικασία.
Για την ώρα το πρόβλημά μου είναι είναι το σετάρισμα της κάρτας δικτύου. Μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες για ρύθμιση με εγγραφές στα αρχεία /etc/network/interfaces και /etc/hosts που προτείνει η βοήθεια, επανεγκατέστησα το ubuntu και όλα δουλεύουν καλά. Όμως στην περίπτωσή μου θέλω να βάλω στον server και στους σταθμούς του δικτύου στατικές IP. Τα αρχεία που θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί για να δουλεύει το σύστημα δείχνουν να μην έχουν αλλάξει.
/etc/network/interfaces
auto lo
iface lo inet loopback
/etc/hosts
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 lxserver
# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts
Δεν βλέπω πουθενα ούτε την IP του router ούτε τη μάσκα του δικτύου. Που βρίσκονται οι ρυθμίσεις που κάνουν το σύστημα να δουλεύει, για να μπορέσω να τις τροποποιήσω ;
Για την ώρα το πρόβλημά μου είναι είναι το σετάρισμα της κάρτας δικτύου. Μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες για ρύθμιση με εγγραφές στα αρχεία /etc/network/interfaces και /etc/hosts που προτείνει η βοήθεια, επανεγκατέστησα το ubuntu και όλα δουλεύουν καλά. Όμως στην περίπτωσή μου θέλω να βάλω στον server και στους σταθμούς του δικτύου στατικές IP. Τα αρχεία που θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί για να δουλεύει το σύστημα δείχνουν να μην έχουν αλλάξει.
/etc/network/interfaces
auto lo
iface lo inet loopback
/etc/hosts
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 lxserver
# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts
Δεν βλέπω πουθενα ούτε την IP του router ούτε τη μάσκα του δικτύου. Που βρίσκονται οι ρυθμίσεις που κάνουν το σύστημα να δουλεύει, για να μπορέσω να τις τροποποιήσω ;