Δημοσιεύτηκε: 28 Οκτ 2008, 04:14
από yiorgos_5
Καλημέρα,

Ελπίζω με την άφιξη της 8.10 να κάνω κάτι που σκέφτομαι καιρό,να στήσω έναν home server σε ένα παλιό desktop που κάθετε....
Φαντάζομαι πως θα πρέπει να ακολουθήσω την εξής συνδεσμολογία:Internet-->router-->Server(printer,usb εξωτερικός σκληρός),Desktop,laptop.
Σε πρώτη φάση δεν με καίει να έχω remote πρόσβαση(περιμένω να ακούσω και τις απόψεις σας για το αν είναι ασφαλές και πως γίνετε) καθώς μου παρέχετε από το πανεπιστήμιό μου χώρος στο domain του για ftp και http χρήση.Το πρόβλημα μου έχει και την απλή λύση,να πάρω ενα router με 30Ε που να έχει έστω μια usb είσοδο και να συνδέσω αυτά που θέλω ή να τα κάνω μέσα από υπάρχω λειτουργικό.Αλλά μιας και αυτό σπουδάζω και τέτοια πράγματα δυστυχώς δεν μαθαίνονται στα θρανία,θέλω να το μάθω από μόνος μου.Είμαι χρήστης ubuntu εδώ και 1,5 χρόνο αποκλειστικά αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να πώ ότι είμαι ικανός να το κάνω χωρίς καθοδήγηση....ούτε googlaρωντας γίνετε εύκολα...γιατί την πληροφορία την βρίσκω,αλλά πως θα την αξιολογήσω?...πως θα ξέρω τι είναι το καλύτερο ή το ασφαλέστερο...εκεί περιμένω την πολύτιμη βοήθειά σας...

Ευχαριστώ,
Γιώργος