Δημοσιεύτηκε: 08 Νοέμ 2008, 12:43
από markakis
Όπως έχω γράψει και στο Στέκι των Πληροφορικών, συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του Άλκη, καθώς την θεωρώ την πιο κατάλληλη για τα σχολικά εργαστήρια της δευτεροβάθμιας.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα που πολύ σωστά αναφέρει, στην περίπτωση του σχολείου μου αυτή η υλοποίηση ήταν επιβεβλημένη λόγω του ότι:

• Το σχολείο έχει 2 εργαστήρια, ο router είναι στο ένα, ο server πρέπει να είναι στο άλλο ενώ και στα δυο τα PC θα πρέπει να μπορούν να δουλέψουν ως thin clients ή standalone.Τα εργαστήρια συνδέονται μεταξύ τους με ένα μόνο UTP καλώδιο.
  • Στο εργαστήριο με τον server όταν κάνει μάθημα άλλη συνάδελφος (στα Windows) θα έπρεπε να αλλάζουμε καλωδιώσεις και εγώ την ίδια ώρα δεν θα μπορώ να έχω thin clients στο άλλο εργαστήριο.

Με τη λύση αυτή μπορούμε να μετατρέψουμε σε thin client το PC του διευθυντή και αυτό στο γραφείο των καθηγητών μια και αρκετοί αναρωτιούνται "πως είναι αυτα το linux;" ;)

Τέλος, αν χρειάζεται να πάρουμε κάποια πρωτοβουλία για την υποστήριξη του Linux στα εργαστήρια (thin clients και όχι μόνο), είμαι μέσα και νομίζω ότι στην Κρήτη θα βρεθούν αρκετοί που θα συμμετάσχουν.