Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2011, 21:34
από manthos_marras
Κατ' αρχήν θα ήθελα να χαιρετίσω όλους στο φανταστικό αυτό forum που ομολογώ ότι παρακολουθώ πολύ καιρό αλλά τώρα πλέον αποφάσισα ότι είναι ώρα να τα λέμε που και που από κοντά.
Όντας ένας από τους ιδιοκτήτες μιας εταιρείας που χρησιμοποιεί ένα μικρό δίκτυο έχω ασχοληθεί εδώ και λίγο καιρό με αυτό.
Μέχρι τώρα η ιστορία ίγο πολύ και για να μη γίνομαι κουραστικός έχει ως εξής: ένα pc αρχικά έκανε τη δουλειά με winNT κατόπιν πήγαμε σε Red Hut και από το 2003 αλλάξαμε server με ένα κανονικό HP360 και τα win2003 που αναγκαστικά μας φόρεσε η εταιρεία που συνεργαζόμαστε.
Από το 2005 και μετά άρχισα προσωπικά να αναλαμβάνω τη διαχείριση και έτσι όλοι οι σταθμοί (8) εκτός από 2 της τιμολόγησης έγιναν ubuntu :)
Φέτος ξεκινήσαμε ένα project εγκαθιστόντας ένα απίστευτο server HP380, με 16gb, 2X500 hd, ένα thecus storage me 4Χ1 tb hds και ένα eaton 11kwa ups.
έκατσα λοιπόν, διάβασα, έψαξα και αφού διαλύθηκα κυριολεκτικά στο ξενύχτι έστησα έναν ESXI server της vmware με 6-7 virtual seervers για να μαθαίνω...
Στην αναζήτησή μου έπεσα πάνω στον zentyal server. είναι προσπάθεια μιας ισπανικής εταιρείας στηριγμένη πάνω στο ubuntu και βρίσκεται σαν ebox στα αποθετήρια. Εγκατέστησα λοιπόν έναν DHCP και DNS zentyal server και δείχνει να πηγαίνει καλά.
Έχει κανείς περισσότερες πληροφορίες να μου δώσει, ή και απόψεις πάνω στον zentyal?
Αξίζει να προχωρήσω αποκλειστικά με αυτόν ή καλύτερα να παιδευτώ λίγο με έναν καθαρά ubuntu server?
Το σκεπτικό μου είναι να έχω ένα virtual server για κάθε εργασία που χρειαζόμαστε: fileserver, backupserver, dhcp/dns, proxy και πιθανόν αργότερα ένα fax server και ip telephony.
Φυσικά όλα διαχειρίζονται από απόσταση με vnc και μέσω ιντερνετ με teamviewer προς το παρόν.