Δημοσιεύτηκε: 22 Φεβ 2013, 01:52
από foivos1983
Οκ σευχαριστώ πραγματικά για τον χρόνο σου και για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Τελικά το έκανα στο ubuntu desktop μου 12.10 μέχρι να βρώ κανα παλιό Pc για να το κάνω με ubuntu server και να τρεχει απο εκει η καμερα.
Να ρωτήσω όμως κάτι;
το sleep 15 στο sudo nano /home/pi/upload.sh τι σημαίνει;

Καλημέρα. μόλις τελείωσα όλες τις ρυθμίσεις.
Πρόβλήματα που βρήκα την λύση:
1) Την πρώτη φορά στο βήμα "sudo nano /home/pi/upload.sh" εκανα τις αλλαγές στο αρχείο αλλά οταν πηγα την πρωτη φορα να τις αποθηκευσω απλα δεν αποθηκευε διοτι δεν υπηρχε το directory sudo nano /home/pi/upload.sh Οπότε με sudo nautilus έφτιαξα τον φάκελο pi χειροκίνητα.
2) Στο επόμενο όμως βήμα "chmod +x /home/foivos/upload.sh" δεν μου το έκανε διότι δεν έβρισκε το αρχείο. Οπότε άλλαξα λίγο την διαδρομή και το έκανα chmod +x /home/pi/upload.sh με sudo όμως μπροστά.
3) Τέλος η εντολή "sudo ./upload.sh" την άλλαξα και αυτή με την σειρά της σε "sudo ./home/pi/upload.sh"

Έχω λοιπόν μόνο 2 ακόμη απορίες.
Η πρώτη ήταν το sleep 15 στο upload.sh τι σημαίνει.
Η Δεύτερη απορία μου είναι το θέμα των αποσυνδέσεων. Στο upload.sh πρόσθεσα μία ακόμη εντολή την εντολή -r και έβαλα τον αριθμό 1000 και έγινε -r 1000 Είδα οτι με αυτή την εντολή προσπαθεί για επανασυνδέσεις σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν συνδεθεί με τον ftp server μου. Έκανα καλά που το έβαλα αυτό; Αν πχ κοπεί η σύνδεση του internet για καποιο λόγο από τον οτε πχ για 10 λεπτά. οταν θα επανέλθει η συνδεση θα συνεχίσει λογικά να μεταφέρει στο ftp; γι αυτό δεν ειναι αυτή η εντολή;
*Επίσης είδα οτι δεν γίνεται να οτ κάνω ανα δευτερόλεπτα όπως το είχα πριν. το έκανα αν λεπτό. παρολα αυτά ανα δευτερόλεπτο γίνεται η όχι;

Τέλος και απο τα βασικότερα. Γίνετε όποτε ανοίγω τον υπολογιστή μου να αρχίσει να τρέχει αυτόματα η λειτουργία αυτή; λογικά ναι αλλά έχω κολλήσει αυτή τηνστιγμή. εκτός αν ειναι απο το script Που έλεγες. θελω δηλαδη αν πχ κοπει το ρεύμα και επανέλθει μετά και αρχίσει ο υπολογιστής να λειτουργεί μόνος του πχ με το που φορτώσει το linux να αρχίσει αυτόματα και η κάμερα να εκπεμπει. κατάλαβες πιστεύω.

Αυτά και αυριο η σε κάποιες ώρες θα έχω τα πρώτα αποτελέσματα για το αν θα μου ξαναβγάλει πρόβλημα με κολλήματα κτλ.

Σευχαριστώ για όλα και πάλι. Τα λέμε αύριο δηλαδή σήμερα!!! :)