Δημοσιεύτηκε: 13 Μάιος 2009, 20:42
Mitsakos έγραψε:
- Σε πόσα τμηματα ή σκληρούς δίσκους πιστεύεται ότι πρέπει να χωριστεί ο server.
Σίγουρα το home ξεχωριστό (μέσα στο οποίο θα είναι και τα shares του SAMBA)
Mitsakos έγραψε:
- Αν θέλω να προσθέσω mail server μπορώ? αν υπάρχει οδηγός, παρακαλώ να το ποστάρετε
Εννοείται, και μάλιστα ανέξοδα!!!
Mitsakos έγραψε:
- Έκδοση Ubuntu
Κατα τη γνώμη μου, πάντα την LTS - δηλαδή αυτή τη στιγμή 8.04
Mitsakos έγραψε:
- Τί πρέπει να ξέρω
Mitsakos έγραψε:
- Ποιά πιστεύεται ότι πρέπει να είναι η σύνθεση του Server PC για πολύ σταθερά & αξιόπιστα αποτελέσματα στη λειτουργία του..
Πάλι γνώμη μου... μόνο brand name μηχανήματα (π.χ. HP, DELL, Lenovo-IBM, FSC) και μάλιστα Servers όχι Desktop που τα βαφτίζουμε server , άν είναι για εταιρική λύση (ακόμη και για home έχω την ίδια γνώμη) Υπάρχει μεγάλη γκάμα για κάθε ανάγκη και μέγεθος.
Επίσης ένα συμβόλαιο συντήρησης με απόκριση τουλάχιστο Next Business Day (για το Hardware) Δεν είναι ακριβά γι' αυτό που προσφέρουν και θα σε σώσουν τη δύσκολη στιγμή.
Το καλύτερο, Hardware RAID. Άν έχεις μεγάλη διακίνηση δεδομένων απο και προς τον Server...
RAID 1+0 (Mirroring και Stripping) αλλά χρειάζεσαι 4 δίσκους ίδιους. Αλλιώς RAID 1 (2 δίσκοι) για οικονομία. Εναλλακτικά RAID 5 (3 δίσκοι και πάνω)
Gigabit Κάρτα δικτύου (και φυσικά υποδομή γι' αυτή)
Ρίξε μια ματιά εδώ για οδηγούς... τα παιδιά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.
viewtopic.php?f=9&t=859
viewforum.php?f=47
Επίσης αν είσαι Θεσσαλονίκη, υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να γνωρίσεις απο κοντά κάποιους απο τους "Masters of the Universe" για έμπνευση - καθοδήγηση.